Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2023

Escoltar

2023

El projecte Re-Natura Mataró destinarà 6 milions a millorar la biodiversitat i renaturalitzar la ciutat

Dels 6 milions d’euros que l’Ajuntament preveu invertir, 4 estaran finançats per fons europeus Next Generation. Fins a desembre de 2025 s’executaran actuacions de renaturalització a les rieres de Sant Simó i Argentona, al Parc Central i al de la Pollancreda, a 29 patis escolars i a 7 zones verdes, i es redactarà el Pla Director de la Infraestructura Verda de la ciutat.

Tot a punt per a la celebració de la Festa del primer tren

Dissabte 28 d’octubre Mataró serà la capital de la celebració del 175è aniversari del primer tren de la península. Des del matí i fins ben entrada la nit hi haurà concerts, activitats familiars, actuacions teatrals i un esdeveniment mai vist a la ciutat: un espectacle fet amb drons que il·luminaran el cel mataroní. El Port de Mataró col·labora en la realització de la festa.

Els municipis de l’Arc Metropolità consensuen una aplicació de les Zones de Baixes Emissions amb exempcions i moratòries de caràcter social per no deixar ningú enrere

Garantir una aplicació de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) amb mirada social i amb mesures que garanteixin que ningú queda enrere ha estat el principal objectiu dels municipis de l’Associació de l’Arc Metropolità a l’hora de consensuar la implementació d’aquestes zones al seu territori. D’aquesta manera, Granollers, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú han treballat conjuntament per donar resposta a la Llei 7/2021, de 20 de maig, de canvi climàtic i transició energètica, que obliga a implantar Zones de Baixes Emissions per millorar la qualitat de l’aire i la salut de les persones. Una qüestió que, d’altra banda, ja s’havia començat a treballar temps abans des de l’àmbit municipal.

Els Jocs Escolars inicien el curs 23-24 amb la participació de 1.300 alumnes

El dissabte 28 d’octubre comencen els Jocs Escolars del curs 2023-2024, un programa esportiu municipal on enguany participaran 1.300 alumnes de 32 escoles, tres entitats esportives, una entitat social i quatre equips de la comarca de futbol sala. Aquests infants i joves es reparteixen en 135 equips des de les categories de pre benjamí a juvenil. Cada dissabte al matí, omplen pistes escolars i municipals per jugar a futbol sala, bàsquet, handbol, hoquei, voleibol i també atletisme.

Mataró acull la jornada científica “Ecosistema de les Ciutats Cuidadores”, que reunirà més de 200 professionals de l’entorn social i de salut

La jornada, que se celebrarà el 9 de novembre al TecnoCampus, té com a objectiu presentar el nou CareCityLab i donar a conèixer 80 projectes de recerca i innovació sociosanitària realitzats al Maresme. El programa inclou continguts dirigits a professionals i articulats en conferències magistrals de reconeguts especialistes, comunicacions científiques i taules rodones. També contempla activitats especifiques per a estudiants de Batxillerat i d’FP perquè puguin conèixer com joves investigadors van descobrir la seva vocació científica.

Les diferents expressions de la música barroca protagonitzen la 41a Setmana de Música Antiga

La regidora de Cultura Heidi Pérez i el músic Joan Vives han presentat la 41a edició de la Setmana de Música que tindrà de nou en la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria l’espai central, tot i que també es farà un recital a l’ermita de Sant Miquel de Mata. A través de sis concerts es farà un repàs als gustos musicals que es van passejar per l’Europa dels segles XVII i XVIII, amb destacats intèrprets del gènere.