Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2023

Escoltar

2023

Mataró es declara ciutat segura per a les dones

El Ple del 2 de novembre va aprovar la declaració de Mataró com a Lloc Segur per a les Dones. El text compta amb 12 compromisos que s’han aprovat amb els vots favorables del govern (PSC + En Comú Podem), ERC, Junts per Mataró i la CUP; el PP s’ha abstingut i Vox va votar en contra.

Aigües de Mataró renova la xarxa d'abastament del carrer de Francisco Pizarro i vials propers

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla de Renovació del Pla Director de l’Aigua de Mataró (2011-2025), va començar el dilluns 30 d’octubre. Consisteix en la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable del carrer de Francisco Pizarro (en el tram comprès entre el carrer de Miquel Biada i el carrer de José M. Torrijos), el carrer de Vasco Núñez de Balboa, el carrer d’Hernán Cortés amb la ronda de Francesc Macià i el carrer de José M.Torrijos.

Mataró tornarà a viure l’espectacle de la Volta el pròxim 2024

Mataró es consolida com una de les poblacions més fidels a la Volta Ciclista a Catalunya i acollirà una sortida d’etapa de la pròxima edició de la competició. La capital del Maresme, una ciutat habitual en el recorregut de la Volta en l’última dècada, tornarà a ser protagonista en l’edició 2024 de la cursa ciclista catalana, que apropa a les seves seus l’espectacle i la infraestructura del millor ciclisme mundial.

El Ple aprova una Proposta de resolució que demana protegir les restes arqueològiques de Ca la Madrona amb la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)

La Proposta de resolució presentada per la CUP, en el Ple del 2 de novembre, per protegir les restes arqueològiques de la Ca la Madrona amb la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) es va aprovar. Els vots favorables van ser del grup proposant, la CUP, així com d’ERC, qui va fer una esmena “in voce”, VOX, Junts per Mataró i el PP; el govern del PSC i En Comú Podem hi van votar en contra.

Comença la rehabilitació de les campanes de la basílica de Santa Maria per a la preservació dels tocs manuals

S’inicien les obres de restauració dels bronzes del campanar de la basílica, que inclouen la fosa d’una nova campana i la renovació de tots els elements de subjecció i contrapès de les altres. Això permetrà restituir el repertori històric i garantir la continuïtat del toc manual de campanes, declarat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La Generalitat de Catalunya ja ha concedit una subvenció de 44.000 € i l’Ajuntament de Mataró aportarà 44.000 € més per poder fer possible el projecte.

Mataró es prepara per ser la capital de la gestió sostenible dels residus amb la 7a edició del congrés Recuwaste

El congrés professional de referència en la gestió dels residus i recursos tindrà lloc a Mataró els propers dies 14 i 15 de novembre. Les conferències i taules rodones, a càrrec de més de 60 experts d’alt nivell, se centraran en compartir coneixement i estratègies innovadores sobre com l’economia circular permet anticipar-nos a un futur més sostenible.

Mataró programa activitats al voltant del 25 N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Durant la segona quinzena de novembre hi ha programades una dotzena d’activitats amb motiu del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, el 25 de Novembre. Eradicar les violències implica la conscienciació de tota la població i a Mataró la campanya del 25N és la suma de la tasca de l’Ajuntament amb les entitats que formen part del Consell Municipal d’Igualtat, Feminisme i LGTBI.