Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2023

Escoltar

2023

L’Ajuntament posa en marxa projectes per reforçar l’acompanyament emocional d’infants, joves i adolescents

El programa “Mataró Escolta Jove” i el projecte “Estàs bé?” són dues de les iniciatives de l’Ajuntament per treballar en la millora del benestar emocional d’infants, joves i adolescents. Una enquesta, assessories individuals, grups de vivències compartides, teràpia individual i familiar, xerrades i jornades amb activitats comunitàries són algunes de les accions concretes que es porten a terme des de diferents serveis municipals.

L’Ajuntament engega el projecte “Connecta’t amb l’esport” per a potenciar l’esport entre joves d’entre 12 i 18 anys

La iniciativa vol incentivar i facilitar la pràctica esportiva al municipi entre joves i adolescents d’entre 12 i 18 anys amb activitats gratuïtes que es poden fer a diferents punts de la ciutat. Les activitats setmanals són futbol 7 i cursets de natació i les activitats mensuals són boxa, escalada i activitats dirigides de sala. Lluitar contra el sedentarisme i en la igualtat d’oportunitats són alguns dels objectius.

Mataró atorga la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Manuel Cuyàs

Aquesta tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró s’ha fet l’acte oficial d’atorgament de la Medalla al Sr. Manuel Cuyàs i Gibert (Mataró, 1952 - Badalona, 2020). El ple del passat gener va aprovar atorgar aquesta distinció, a títol pòstum, al periodista i escriptor mataroní, com a resultat d’una petició que Òmnium Cultural va fer el març del 2022.

Mataró, municipi referent en el drets de les persones consumidores

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Mataró, amb la col·laboració de la Taula d’Accessibilitat de la ciutat, han organitzat la jornada “L’accessibilitat universal en la compra de productes, la contractació de serveis i en la gestió de les reclamacions de consum”. Durant la jornada s’ha donat a conèixer la Guia de consum accessible i els principals agents implicats en aquest àmbit han posat sobre la taula aspectes legals, casos pràctics i resolucions aconseguides amb la mirada posada en la millora de l’atenció a la ciutadania com a consumidors ben informats i amb igualtat d’oportunitats.

Mataró vibra amb la sortida de la segona etapa de la Volta a Catalunya

Unes 6.500 persones s’han aplegat a banda i banda del camí de la Geganta, de la plaça Granollers i de l’avinguda Puig i Cadafalch per on han passat els 25 equips participants a la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya i que avui, 21 de març, ha sortit de Mataró. La ciutat s’ha bolcat amb els ciclistes sobretot amb l’eslovè Primoz Roglic, campió de la primera etapta, i el belga Remco Evenepoel que espera ser el seu rival.

Mataró és un dels 10 municipis de la Ruta de la Guerra Civil al Maresme

El divendres 24 de març s’inaugura oficialment la Ruta de la Guerra Civil al Maresme. El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Maresme, té com a principals objectius la recuperació de la memòria democràtica, a través de la posada en valor del patrimoni memorial de Catalunya, així com el foment territorial del turisme cultural mitjançant la creació, senyalització i dinamització d’una ruta que recupera els escenaris que van tenir un pes específic durant els anys del conflicte bèl·lic (1936-1939).

L’antic Casal de Joventut “El Sidral” es reformarà i rehabilitarà per acollir un equipament juvenil de referència

Les obres de rehabilitació de l’antic Casal de Joventut s’han licitat amb un pressupost d’1.829.655,22€ i es podran portar a terme gràcies a una subvenció del 100% de la Diputació de Barcelona. El futur equipament, el nom del qual es triarà amb un procés participatiu amb les persones joves, comptarà amb 840 m² en planta baixa i primera. Les obres també contemplen la reforma de l’actual equipament esportiu del gimnàs, amb entrada per l’avinguda de Carles Padrós, amb una superfície de 415 m².