Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Sant Josep es reserva per a vianants i l’accés restringit al Centre en vehicle es manté pel carrer d’Argentona

Escoltar

El carrer de Sant Josep es reserva per a vianants i l’accés restringit al Centre en vehicle es manté pel carrer d’Argentona

S’unifica l’horari per a les operacions de càrrega i descàrrega a l’illa de vianants del Centre. L’Ajuntament ha implantat càmeres que controlaran els accessos no autoritzats i el temps d’estada. Les noves mesures es posen en marxa el 19 de febrer i es començarà a sancionar a partir del 2 d’abril.

El carrer de Sant Josep es reserva per a l'ús de vianants. Foto: Ajuntament
El carrer de Sant Josep es reserva per a l'ús de vianants. Foto: Ajuntament

El regidor de Mobilitat, Xesco Gomar, ha explicat avui en roda de premsa els canvis que es produiran pel que fa l’accés de vehicles a l’illa de vianants del Centre després de les obres de reurbanització del carrer de Sant Josep.

Fa tot just un any que Aigües de Mataró i l’Ajuntament van iniciar les obres de renovació de les xarxes d’aigua i clavegueram i reurbanització del carrer de Sant Josep, que estan gairebé enllestides. Queda pendent la col·locació al terra de les lletres de fosa que formaran el nom del vial, la instal·lació de papereres i la reposició de part del paviment de La Riera que es va haver de retirar per les obres de connexió del clavegueram.

Durant aquest temps d’obres el carrer ha estat tancat al trànsit i ha quedat demostrat que el vial es pot reservar per a l’ús de vianants guanyant espai públic per a la mobilitat a peu, afavorint el passeig i l’accés a comerços i resta d’activitats.

D’aquesta manera, l’illa de vianants s’amplia en el marc del Pla d’Impuls al Centre sumant el carrer de Sant Josep i també el recorregut Muralla del Tigre/Muralla de Sant Llorenç. Al carrer de Sant Josep només hi podran accedir amb vehicle les persones residents, els veïns i veïnes amb garatges en aquest vial (des del 15 de gener ja poden entrar des de la cantonada amb la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç o des de La Riera en funció del cas) i altres vehicles autoritzats. D’altra banda, el carrer d’en Moles tindrà sentit descendent des del carrer d’Argentona, però només hi podran accedir els veïns, vehicles autoritzats i els usuaris de l’aparcament públic soterrani.

L’accés amb vehicle a l’illa de vianants del Centre, restringit per a residents, operacions de càrrega i descàrrega i autoritzacions especials, es continuarà fent pel carrer d’Argentona, que manté el canvi de sentit cap a La Riera des del Caminet de les Vinyes/Muralla de la Presó. Com fins ara, també es pot accedir a l’illa de vianants pel carrer de Sant Francesc d’Assís i per la Baixada de les Espenyes. Els tres accessos passen a estar controlats per càmeres i les pilones de Sant Francesc d’Assís deixen de ser operatives definitivament.


30 minuts màxim per a càrrega i descàrrega

L’horari de càrrega i descàrrega s’unifica per a tot l’àmbit: de dilluns a divendres de 7 a 10.30 h i de 15.15 h a 16.15 h; i els dissabtes de 7 a 10.30 h. L’àrea de l’entorn de la plaça Gran s’integrarà a aquest mateix horari, i per tant no tindrà horari ampliat. L’estada màxima en superfície per fer les operacions de càrrega i descàrrega és de 30 minuts.


Altres accessos autoritzats

Els residents empadronats, propietaris o llogaters d’aparcament, acompanyants de residents amb mobilitat reduïda i determinades activitats de producció i/o distribució intensiva (i producte perible) hi podran accedir fora de l’horari com fins ara amb autorització municipal, mantenint la limitació de 30 minuts de l’estada màxima en superfície per fer operacions de càrrega i descàrrega.

Els serveis de menjar preparat, compra domèstica, persones amb mobilitat reduïda no residents i els seus acompanyants, i ocupants d’habitatges turístics sense plaça d’aparcament hi podran accedir, amb la limitació d’estada de 30 minuts, mitjançant un tràmit de comunicació prèvia que estarà disponible en breu.

Per últim, les persones que necessiten fer ocupacions puntuals de la via pública (trasllats, càrrega i descàrrega de material, casaments, etc.) que requereixin romandre durant més temps a la zona hauran de sol·licitar el permís específic i pagar la taxa corresponent, si s’escau.


Càmeres de control

El control d’estada passarà a realitzar-se amb càmeres de lectura de matrícula. Se n’han implantat 19 a tot l’àmbit per controlar les entrades i sortides de vehicles. Les noves mesures d’accés al Centre s’implantaran a partir del 19 de febrer però les càmeres funcionaran de moment en període de prova. A partir del 2 d’abril se sancionaran els incompliments.

Fins llavors, l’Ajuntament desplegarà al carrer un equip de 5 informadors que controlaran els accessos a l’àmbit i reforçaran la senyalització.

La implantació de les càmeres ha rebut una subvenció del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana dins el programa d’ajuts per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i finançat pels fons europeus Next GenerationEU.

Les noves mesures de mobilitat a l’illa de vianants del Centre s’estan explicant aquesta setmana en diferents reunions programades per posar-les en comú amb els grups municipals, els serveis d’emergència i taxis, la Taula Transversal del Comerç, centres escolars i entitats.


Publicat a