Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient porten la pluja a Mataró, un regal esperat que no evita la celebració de la Cavalcada 2024

Escoltar

Els Reis d’Orient porten la pluja a Mataró, un regal esperat que no evita la celebració de la Cavalcada 2024

La meteorologia ha marcat tota la jornada del 5 de gener, la pluja ha estat un regal desitjat per tothom que ha implicat certs canvis en la celebració de la Cavalcada, un dels esdeveniments més esperats pels infants. Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a la ciutat a bord del llaüt Sant Ramon pel matí, i després a la tarda, han recorregut diversos carrers fins arribar a l’Ajuntament acompanyats d’en Tempus i en Tic-Tac. La pluja ha provocat que les altres carrosses i les entitats participants no hagin sortit enguany per preservar la seguretat i el manteniment dels elements decoratius.

Els Reis d'Orient, l'alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Heidi Pérez.
Els Reis d'Orient, l'alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Heidi Pérez.

La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient 2024 serà recordada per la pluja, un regal caigut del cel després de mesos de sequera. El regal però ha provocat alguns canvis en la celebració i organització del dia més màgic de l’any. Al matí l’arribada al Port de Mataró, malgrat alguna precipitació, s’ha pogut celebrar com estava prevista. La Cavalcada, en canvi, s’ha hagut de modificar amb la sortida de les tres carrosses dels Reis d’Orient, acompanyats d’en Tempus i en Tic-Tac. Les altres carrosses no han desfilat i tampoc les persones voluntàries d’entitats de la ciutat que les acompanyen.

El recorregut, que s’ha mantingut malgrat la meteorologia, comptava enguany amb un nou tram i passava pels següents carrers: la plaça de Josep Cusachs, l’avinguda del Perú, el passatge de Rocafonda, la ronda d’Alfons X el Savi, el Camí de la Geganta, l’avinguda Josep Puig i Cadafalch, l’avinguda de la Gatassa, el Camí del Mig, la ronda de Francesc Macià, un tram del Camí Ral de la Mercè, la Ronda Barceló, l’Avinguda del Maresme, el carrer de Lepant, plaça de Santa Anna i La Riera fins a l’Ajuntament de la ciutat, un edifici que Ses Majestats els Reis d’Orient han vist molt canviat gràcies a la reforma de la seva façana.

Des de Cultura es vol agrair la tasca dels darrers anys del director artístic de la Cavalcada, Marc Abril, en el seu darrer exercici al capdavant d’aquest esdeveniment de cultura popular del calendari festiu.

Els Reis d’Orient, acompanyats de l’alcalde, David Bote, i de la regidora de Cultura, Heidi Pérez, han sortit al balcó per dirigir-se a la ciutadania.

En el seu discurs l’alcalde de Mataró, David Bote, ha agraït el primer regal dels Reis d’Orient: l’esperada pluja i també ha destacat la tasca de les persones voluntàries i dels serveis de l’Ajuntament que han fet possible la celebració de la Cavalcada 2024. Per últim, Bote ha fet referència als 175 anys del Tren ja que les carrosses han passat per, com a novetat, davant de l’Estació de Renfe.

Els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar, en els seus parlaments, han fet una crida perquè hi hagi pau en el món, també han demanat que infants i grans siguin agraïts i tinguin un bon comportament aquests dies i durant tot l’any per viure amb harmonia.

 

Els Reis arriben per mar

La jornada del 5 de gener ha començat a Mataró amb l’arribada dels Reis d’Orient al Port de Mataró, a les 12 h, a bord del llaüt Sant Ramon. Nombroses famílies han volgut donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar al Port de Mataró on han rebut les claus de la ciutat de mans de l’alcalde, David Bote, i de la regidora de Cultura, Heidi Pérez, perquè aquesta nit els reis puguin fer la seva feina i entrar a totes les cases.

Galeria d'Imatges