Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya de Mataró Més de 100 Llengües posa l’accent en les frases fetes

Escoltar

La campanya de Mataró Més de 100 Llengües posa l’accent en les frases fetes

Les activitats que organitza Mataró amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer, giren entorn de les frases fetes d’arreu del món. Del 10 al 29 de febrer es promouen un seguit d’activitats entre exposicions, xerrades i activitats de sensibilització per posar en valor la riquesa dels diferents idiomes.


Les frases fetes són expressions que tenen forma fixa, tenen sentit figurat i són d’ús comú per la majoria dels parlants d’un mateix idioma. Normalment es fan servir en el llenguatge oral però també en novel·les, guions de sèries de televisió, en obres de teatre... i es diu que són la sapiència popular. Aquest 2024 la campanya de Mataró Més de 100 Llengües se centra en aquesta temàtica per commemorar per vuitè any consecutiu el Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer.

La UNESCO va proclamar aquest dia per commemorar la mort d’estudiants que es manifestaven en defensa de la seva llengua, el Bangla, a Dhaka, abans Pakistan ara Bangladesh, l’any 1952.

La programació de les activitats va del 10 al 29 de febrer.

Entre les activitats hi haurà, entre d’altres, un recorregut visual i sonor a l’Espai Mataró Connecta, el 21 de febrer, amb les expressions i frases fetes d’arreu del món aportades per alumnes d’escoles de la ciutat. A partir de les 18h, els alumnes que han fet la recopilació de les frases i les il·lustracions llegiran les seves frases acompanyats per la música de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

En el mateix indret, a l’Espai Mataró Connecta, es podrà visitar del 19 al 23 de febrer, una exposició amb aquestes frases fetes il·lustrades pels alumnes del Batxillerat artístic de l’Institut Alexandre Satorras.

També hi haurà la xerrada “Frases fetes, diferents maneres de dir les mateixos coses” a càrrec de Víctor Pàmies i Riudor, el dijous 29 de febrer, a les 19h, al Centre de Formació d’Adults els Tarongers.

Entre les activitats també hi ha dos programes de ràdio, diverses activitats als centres educatius, una gimcana lingüística que organitza el Centre de Normalització Lingüística del Maresme i exposicions a les biblioteques de la ciutat.

Publicat a