Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya de poda de 2024 actuarà sobre 2.000 arbres de la ciutat

Escoltar

La campanya de poda de 2024 actuarà sobre 2.000 arbres de la ciutat

Els treballs es fan principalment entre febrer i març a diferents punts de la ciutat, prioritzant els llocs on s’han detectat més incidències.

Poda de moreres al carrer de Josep Vicenç Foix. Foto: Ajuntament
Poda de moreres al carrer de Josep Vicenç Foix. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va començar la setmana passada els treballs de poda de l’arbrat viari. Durant aquest any 2024 es preveu podar prop de 2.000 arbres d’espècies com els plàtans, moreres, tipuanes i palmeres.

Els treballs es prioritzen en funció de les necessitats de l’arbre i d’incidències detectades. Es fan principalment durant els mesos de febrer i març i en horari de 7 a 18 h.

Aproximadament el 75% d’aquests arbres es poden mitjançant la contractació d’una empresa externa (TALIO S.A.) per un import de 90.000 € (IVA inclòs). La resta es fa amb mitjans propis de la brigada municipal.

Les restes de poda es recullen, trituren i emmagatzemen per aprofitar-les com a mulch, una capa de matèria orgànica que s’utilitza per cobrir i millorar els parterres i zones verdes.


Resolució de problemàtiques i tipus de poda

Les actuacions de poda intenten resoldre problemes de diferent tipus, com els generats per la proximitat de les branques a les façanes d’habitatges; afectació a la senyalització vertical, als semàfors o a serveis com línies elèctriques i de telefonia; interferència amb l’enllumenat públic; incidències amb la fructificació dels arbres, o bé per reduir problemes fitosanitaris provocats per malalties de l’arbrat o insectes.

La poda es fa de manera diferent a cada arbre. Així, la poda de formació potencia l’estructura natural de l’arbre i la seva adaptació a l’indret on està plantat; la poda de neteja elimina branques seques o malformades, o brots que malmeten la configuració estructural de l’arbre; i la poda de brocada elimina un percentatge elevat de brancam per reconduir greus defectes de formació.


Publicat a