Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà l’exposició “Cuida’t les dents” de salut bucodental

Escoltar

Mataró acollirà l’exposició “Cuida’t les dents” de salut bucodental

L’exposició, de la Diputació de Barcelona, s’instal·larà del 17 d’abril al 2 de maig al Centre Cívic Espai Gatassa i del 3 al 15 de maig a la Biblioteca Antoni Comas. S’ofereixen visites guiades en el marc de l’exposició als centres escolars de la ciutat, sobretot als cursos de 3r i 4t de Primària. Promocionar la salut bucodental en edats primerenques per a la conservació de les dents i de la boca al llarg de tota la vida és l’objectiu d’aquesta iniciativa.


Mataró ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona l’exposició “Cuida’t les dents” en el marc dels programes de promoció de la salut bucodental de la Taula de Salut Comunitària. L’objectiu és promoure la salut bucodental en edats primerenques per a la bona conservació de les dents i de la boca al llarg de la vida.

La ciutadania en general podrà visitar l’exposició del 17 d’abril al 2 de maig al Centre Cívic Espai Gatassa, i a continuació i fins al 15 de maig a la Biblioteca Antoni Comas. S’oferiran visites guiades als grups classe de 3r i 4t de primària dels centres escolars de la ciutat i també a entitats del Tercer Sector, centres oberts i altres entitats.

En els tallers es parlarà de la boca, els tipus de dents i les seves funcions, les peces en les diferents etapes de la vida, la influència de l’alimentació i de la higiene en la salut de les dents. Es donaran consells per millorar i mantenir una boca sana i neta com disminuir el consum de sucres i begudes ensucrades així com un raspallat dental correcte i constant.

Aquesta exposició consta de dotze plafons, un mòdul opcional, un joc de cartes, reservat com a activitat final per reforçar la visita, i un material didàctic per treballar a l’aula. A més, l’acompanya una guia per als professionals que condueixin la visita, perquè puguin treure’n el màxim profit, on es pot trobar: els diferents plafons amb contingut teòric per facilitar-ne l’explicació, les instruccions per al joc de cartes i un recull d’enllaços d’interès relacionats amb el tema.

Publicat a