Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza la Setmana Contra l’Abandonament Escolar Prematur

Escoltar

Mataró organitza la Setmana Contra l’Abandonament Escolar Prematur

Del 26 al 29 de febrer, Mataró organitza un seguit d’activitats per visibilitzar, prevenir i actuar davant de l’abandonament escolar prematur. La jornada inaugural es farà el 26 de febrer a l’Escola d’Adults Can Noé i durant tota la setmana es faran tallers al voltant de llibre de còmic “Ombres de colors” d’Oriol Malet que aborda l’abandonament escolar prematur posant al centre les històries i vivències dels joves. Les activitats s’organitzen amb la Diputació de Barcelona i el suport de la Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill.

Una de les accions del Pla de Mandat 2023-2027 és crear un pla de xoc contra l’abandonament escolar i noves mesures per reduir la segregació escolar. L’objectiu és contribuir a una educació per a tothom, inclusiva i de qualitat. En aquesta línia, Mataró ha organitzat per primera vegada un seguit d’activitats emmarcades en la Setmana Contra l’Abandonament Escolar Prematur.

La jornada inaugural és el 26 de febrer, a l’Escola d’Adults Can Noè on la regidora d’Educació, Bea Delgado, farà la benvinguda i intervindrà la directora de la Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill, Rosalina Alcalde.

Durant l’acte es presentarà el llibre “Ombres de Colors” a càrrec del seu autor Oriol Malet que és el material de treball pels tallers que durant la setmana faran tres instituts de la ciutat: Institut Escola Mar Mediterrània, Institut Escola Àngela Bransuela i l’Institut Cinc Sènies.

L’acte finalitzarà amb l’activitat “Converses que vinculen” amb el Col·lectiu Institut Biografia i Societat.

Mataró Orienta

L’Ajuntament de Mataró treballa des de fa 4 anys en el projecte Noves Oportunitats Educatives (NOE) de la Diputació de Barcelona. Una col·laboració entre les dues administracions que s’emmarca en el concepte Mataró Orienta i que es concreta en accions concretes com la Fira Mataró Orienta, l’Oficina d’Orientació Educativa situada a l’edifici de Tres Roques i tallers d’orientació als instituts durant tot el curs. Aquesta tasca es desenvolupa de forma transversal entre els serveis municipals d’Educació, Ocupació i Joventut.

“Ombres de Colors”

Amb el seu tercer còmic, Oriol Malet aborda l’abandonament escolar prematur posant al centre les històries i vivències dels joves que, més enllà de les dades, es veuen empesos a deixar els estudis abans d'hora. Malet s’ha capbussat en estudis impulsats per la Fundació Bofill i en la realitat diària dels centres i docents, parlant directament amb desenes de joves “abandonadors”.

“Ombres de colors” és una història de ficció que mostra la diversitat i la transversalitat de perfils que deixen els estudis prematurament, i les causes de fons que empenyen cada any milers de joves a deixar el sistema educatiu.

El còmic, editat conjuntament per ComaNegra i la Fundació Bofill en el marc de la iniciativa Zero Abandonament, vol donar veu als adolescents i joves a l’entorn de l’abandonament escolar, i fer-ne visibles les experiències viscudes. Per, així, contribuir a una millor comprensió del fenomen i a la sensibilització i difusió de la urgència d’afrontar socialment i políticament aquesta problemàtica.

 

Galeria d'Imatges

Publicat a