Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa per segon any consecutiu en el projecte innovador MetròpolisFPLab

Escoltar

Mataró participa per segon any consecutiu en el projecte innovador MetròpolisFPLab

Aquest curs es porta a terme la sisena edició d’aquest projecte d’innovació destinat a la Formació Professional (FP) que està impulsat per la Fundació BCN Formació Professional de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Dijous 1 de febrer es farà un taller de creativitat al TecnoCampus Mataró-Maresme amb la participació, entre d’altres empreses, del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, l’empresa que aporta Mataró aquest curs en la línia de potenciar les sortides professionals en l’economia circular. L’any passat hi va participar el Consorci Sanitari del Maresme per l’economia de les cures.

Dijous 1 de febrer es portarà a terme al TecnoCampus Mataró-Maresme un taller creatiu de la 6a edició del projecte Metròpolis FPLab. Hi participaran prop de 150 alumnes de FP, entre ells 4 centres educatius de la ciutat, i un total de 13 empreses de reconegut prestigi com el Port de Barcelona, el circuit de Catalunya o l’Hospital clínic, i amb la representació mataronina del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

MetròpolisFPLab és un projecte d’innovació oberta amb l’objectiu principal de potenciar les competències transversals en l’FP a través de projectes reals d’innovació. D’aquesta manera, es contribueix a augmentar la qualitat de l’ocupació dels estudiants d’FP i l’accés de les empreses al talent creatiu que existeix als centres.

Els objectius d’aquest projecte són:

-Contribuir al desenvolupament d’un sistema de formació professional eficaç i eficient per a la ciutat, tenint com a referent les empreses i institucions de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana.

-Fomentar la cultura del treball per a la millora de la inserció i ocupabilitat de les persones al llarg de la vida, potenciant una ocupació de qualitat i reforçant el desenvolupament econòmic metropolità.

-Consolidar el concepte de Barcelona i AMB com a territori obert al món amb la gestió d’accions de mobilitat pel jovent i professorat d’FP; així com altres projectes internacionals que generin coneixement al sector.

L’Ajuntament de Mataró hi participa des del curs passat quan va aportar la participació del Consorci Sanitari del Maresme i dos centres educatius. També hi forma part l’Ajuntament de Granollers, ambdues com a ciutats de fora del marc de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Publicat a