Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cursos gratuïts per aprendre a anar en bici i tastets de vehicles elèctrics entre les novetats de la Setmana de la Mobilitat

Escoltar

Cursos gratuïts per aprendre a anar en bici i tastets de vehicles elèctrics entre les novetats de la Setmana de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat. Mataró s’hi suma un any més a aquesta iniciativa de sensibilització –ho fa des del 2002– amb un programa ple d’activitats que, en alguns casos, s’allargaran fins a l’octubre i novembre.

Una imatge de la Pedalada del 2021. Foto: BACC
Una imatge de la Pedalada del 2021. Foto: BACC

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat estan organitzades per l’Ajuntament i/o per diferents entitats, empreses i organitzacions de la ciutat.

Entre els diferents actes programats destaquen tres xerrades: una a càrrec de Jordi Castelló de VAIC Mobility sobre el procés d’ “Avaluació i millora de la xarxa ciclista” de Mataró (dilluns 19 de 19 a 20.30 h), organitzada pel Servei de Mobilitat; una “Xerrada i tastet de cotxes elèctrics” (dimarts 20, de 18 a 21 h), organitzada per SOM Mobilitat i Fridays for Future; i una tercera xerrada sobre “Canvis d’actitud envers la mobilitat”, a càrrec de l’ambientòleg Andreu Escrivà i organitzada pel servei de Mobilitat. Les tres xerrades es fan a l’Espai Mataró Connecta.

Torna un any més la Pedalada popular, diumenge 18 de setembre, organitzada pel BACC (Bicicleta Club de Catalunya) en col·laboració amb altres entitats. La trobada serà a partir de les 11 h i aquest any tindrà sortida (11.30 h) i arribada al Pati del Cafè Nou.

Just abans de la Pedalada (des de les 10 h), al pati del Cafè Nou hi haurà un punt d’inspecció i manteniment de bicicletes dinamitzat per Coop de Pedal, SCCL i organitzat pel Servei de Mobilitat. A part d’aquest punt, al llarg de la Setmana hi haurà diferents tallers de reparació de bicicletes o patinets elèctrics, uns oberts a la participació de tothom i d’altres específics per a joves i adolescents en col·laboració amb la xarxa d’Espais Joves de la ciutat. El divendres 23, a les 17.30 h, també hi haurà un tastet de bicicletes i patinets elèctrics organitzat per Decathlon Mataró al pàrquing de la botiga.

Una de les novetats més destacades és la programació de cursos gratuïts adreçats a adults per aprendre a anar en bicicleta. Se n’han programat de diferents nivells: bàsic d’iniciació (els dimarts d’octubre) i bàsic de perfeccionament (els dimarts de novembre), a càrrec de Biciclot, SCCL; i també per a aquells que encara no s’atreveixen a moure’s per la ciutat (22 de setembre, a càrrec de Coop de Pedal, SCCL).

El programa de la Setmana de la Mobilitat també inclou tallers escolars concertats amb les escoles i la Cursa dels Transports Interurbana Mataró-Barcelona que cada any organitza l’Associació per la Promoció del Transport Públic.

D’altra banda, Mataró Bus farà entrega de targetes de dos viatges per a transport públic (T2) als participants de les activitats.


Publicat a