Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Col·lecció Bassat viatja a Sevilla

Escoltar

La Col·lecció Bassat viatja a Sevilla

Aquest divendres 27 de setembre s’inaugura l’exposició “Colección Bassat de la Nau Gaudí de Mataró” a la Sala Murillo de la Fundación Cajasol a Sevilla. Aquesta mostra de 30 obres de 25 artistes del fons de la Col·lecció Bassat es podrà veure fins al 24 de novembre i tot seguit itinerarà a les seus de la Fundación Cajasol de Huelva, Còrdova i Cadis, fins a l’abril del 2020.

Imatge de l'exposició a la Fundación Cajasol de Sevilla
Imatge de l'exposició a la Fundación Cajasol de Sevilla

A l’exposició es podrà veure peces d’artistes internacionals com Miquel Barceló, Antonio Saura, Joan Miró o Manolo Millares; dels mataronins Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Marc Prat, Jordi Prat Pons, Perecoll i Josep Serra, i també s’hi veurà una destacada representació de pintors andalusos com ara Fernando Daza, Alfonso Fraile, Luis Gordillo, José María Peña i Guillermo Pérez Villalta.

El mateix dia de la inauguració a la tarda el president de la Fundació Bassat, Lluís Bassat, oferirà la conferència ‘El arte que amamos’. En aquesta Bassat donarà la seva opinió com a col·leccionista, no com a expert ni crític d’art, sobre l’art contemporani, que, segons la seva opinió segueix buscant la seva identitat. 

 El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, un exemple de col·laboració públic-privat, s’ha exhibit des del  2012 en altres ciutats com és el cas de Calella, Alcobendas, Madrid, Ávila, l’Hospitalet, Sofía (Bulgària), Valladolid i Nueva York, amb la voluntat d’ajudar a la interpretació educativa de l’art contemporani.