Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la primera edició del festival de cinema Panòptic

Escoltar

Mataró celebra la primera edició del festival de cinema Panòptic

Els dies 26, 27 i 28 de setembre se celebra Panòptic. Festival de Cinema de Mataró a la sala d’actes del Cafè de Mar de Mataró, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró. La programació inclou una secció oficial de curtmetratges que entren a competició, la projecció de curts i dos llargmetratges programats fora de competició. En paral·lel, del 21 de setembre al 20 d'octubre, al M|A|C Espai de Can Palauet s’hi podrà veure una instal·lació col·lectiva per conèixer l’univers del festival.

Exposició sobre el festival al M|A|C espai de Can Palauet
Exposició sobre el festival al M|A|C espai de Can Palauet

El Panòptic, una iniciativa de l’Associació Cultural Panòptic amb la participació del M|A|C, és un festival de cinema i nous formats que busca explorar i analitzar els efectes de l’era digital en la societat: l’impacte del progrés tecnològic i científic en les relacions de poder, els mecanismes de control social, les llibertats o els drets humans, així com en el marc de l’ètica i el pensament contemporanis. El festival vol esdevenir un espai de debat i crítica, transformació i empoderament social.

El dia 26 de setembre a les 20.30 h es farà la presentació del festival per donar pas al concert dels mataronins Cine Núria. els dia 27 i 28 es podrà veure dos llargmetratges i 14 curtmetratges de diferents procedències (Espanya, Xina, Alemanya, Bèlgica, Iran i Malàsia). Alguns d’aquests formen part d’una secció competitiva. Dissabte 27 a les 19.30 h es farà la xerrada “El panòptic digital: vigilància, control i poder a l’era d’Internet”.

En paral·lel al M|A|C Espai de Can Palauet s’hi farà una instal·lació que esdevé una carta de presentació per a totes aquelles persones que vulguin saber què trobaran al festival. Aquesta instal·lació que s’inaugurarà dissabte 21 de setembre a les 12 h és una declaració d’intencions i una bateria de preguntes obertes plantejades des de l’audiovisual cap a l’audiovisual.

A Can Palauet els visitants trobaran una descripció del festival, una aproximació al concepte del panòptic al segle XXI i projeccions de vídeo en diverses pantalles. El contingut de les projeccions consistirà en llistes de reproducció en bucle de contingut que es troba penjat a YouTube. Aquestes llistes de reproducció les crearem a partir de fer la pregunta “Què és per a tu el festival Panòptic?” a familiars i persones reconegudes del món de l’audiovisual i la cultura digital. Totes les recomanacions i suggeriments que rebem crearan una narració col·lectiva del que és el festival Panòptic, des de l’absurd fins al més descriptiu.

Podeu consultar la programació del festival aquí