Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ràdio a l'escola. Curs 2013-2014

Metodologia

S' ofereix un curs al professorat per tal formar-lo en els processos de producció radiofònica per elaborar una proposta amb l'alumnat que serà retransmesa a Mataró Ràdio. S'utilitzarà un entron virtual amb materials i documents per a desenvolupar l'activitat. Consta de: 1) 11 h de formació conjunta presencial. Les sessions serán els mesos d'octubre i novembre, més una el mes d'abril. 2) 9 h de treball individual: treball a l?aula (el professorat elaborarà el projecte amb l?alumnat). Inclou tres sessions d'assessorament en el centre. 3) Participació del professorat i alumnat implicat en un programa especial que serà retransmès a Mataró Parc, el 10 de juny del 2014. Es comptarà amb el suport tècnic de Mataró Ràdio per a fer les gravacions del programa.

Objectius

-Donar eines per poder utilitzar la ràdio com a eix transversal per treballar l'expressió oral i escrita (argumentació, descripció, etc.) i el llenguatge radiofònic (música, silenci, efectes de so, etc.). Incorporar-ho en el projecte de centre. -Proporcionar coneixements sobre els processos de producció radiofònica. -Proporcionar competències per elaborar una proposta amb l'alumnat. -Elaborar un programa radiofònic per a ser emès a Mataró ràdio. -Valorar l'impacte de l'activitat en la millora de l'expressió oral i escrita de l'alumnat.

Reserves

A través del Pla de Formació de Zona del Centre de Recursos Pedagògics de Mataró del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. http://phobos.xtec.cat/se-mataro/portal/ Montse Gurrera 935516989

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Activitat del Pla educatiu Entorn. Organitzada per la Direcció d'Ensenyament de l'Ajuntament de Mataró i Mataró Ràdio. Reconeguda pel Departament d?Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, inclosa dins el Pla de Formació de Zona.
Àrees temàtiques
 • Lectura i biblioteques
 • Mitjans de comunicació
 • Comunicació i llengua
Àmbits
 • Llengua i literatura catalana
 • Llengua i literatura castellana
 • Llengües estrangeres
 • Tecnologia
Persones destinatàries
 • Educació primària
 • Educació Secundària Obligatòria
 • Batxillerat
 • Altres

Lloc La primera part es portarà a terme al CC de Pla d'en Boet (carrer Juan Sebastián Elcano 6), la segona part es treballara a l'aula de cada centre i la tercera es realitzarà a Mataró Parc.

Dies La primera part es realitzarà en 5 sessions de 2 h, durant el primer trimestre. La segona part es concretarà amb els docents. La tercera part es preveu portar-la a terme el dia 10 de juny de 2014.

Horari El curs es farà Primera part de 18:00 h a 20 h.

Durada Tot el curs escolar

Preu Activitat Gratuïta

Grup A partir de cicle Mitjà de Primària