Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Control Automàtic

Sessió d'estudi del Control Automàtic

Metodologia

La sessió comença amb l’estudi del concepte de control a través d’exemples quotidians per a l’estudiant i es passa a parlar de per què és important tenir informació del que fa el sistema i realitzar el control realimentat. Es desenvolupen aquests conceptes sobre un sistema real de control de posició d’un motor de contínua. A continuació es parla sobre què són els sistemes d’adquisició de dades. Els estudiants adquireixen dades des d’un generador de funcions cap a l’interior de l’ordinador i monitoritzen aquests senyals a través de MATLAB-SIMULINK i Real Time Matlab. També experimenten el fenomen d’Aliasing produït per un mostreig a una freqüència massa baixa. Després fan el pas invers, generen un senyal en l’ordinador i el treuen cap a l’exterior, on l’observen en un oscil•loscopi. Seguidament es repassen els conceptes d’integració i de derivació a través de MATLAB-SIMULINK. Com a penúltima activitat els estudiants munten un controlador PID en estructura bàsica i controlen la posició d’un motor amb un PD.

Objectius

L'objectiu dels tallers linnk del TecnoCampus és d'apropar la Universitat als estudiants d'educació secundària, batxillerat i cicles formatius.

Reserves

Per tal realitzar la reserva de l'activitat, heu de visitar el següent enllaç (https://www.tecnocampus.cat/ca/tallers-linnk) i omplir el formulari amb les dades necessàries per poder-ho gestionar satisfactòriament. També, hi podran trobar tota l'oferta de tallers linnk dels diferents àmbits, així com també tenir la possibilitat de descarregar-se el catàleg.
Àrees temàtiques
  • Tecnologia
Àmbits
  • Tecnologia
Persones destinatàries
  • Batxillerat
  • Cicles formatius

Lloc Laboratori 1 Tecnocampus

Mapa Mostrar mapa

Dies A coordinar amb el centre

Horari A coordinar amb el centre (matí / tarda)

Durada De 3 a 4 hores

Preu Gratuït

Grup Batxillerat i CFGS - Màxim 16 alumnes