Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller: El plàncton marí: observació, identificació i importància ecològica

Aprofundir sobre què és el plàncton, els tipus d'organismes que hi pertanyen, i entendre el seu paper dins l'ecosistema marí i a nivell global de la Terra. S'introdueix el concepte de plàncton i els alumnes treballen amb xarxes per capturar-ne mostres. Utilitzant lupes binoculars i microscopis òptics, els alumnes analitzen les mostres abans recollides.

Metodologia

El tallers està dividit en dues parts: -Activitat de camp: s'introdueix el concepte de plàncton i els alumnes treballen amb xarxes per capturar-ne mostres. -Treball a l'aula (Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural): utilitzant lupes binoculars i microscopis òptics, els alumnes analitzen les mostres abans recollides.

Objectius

-Aprofundir sobre què és el plàncton, els tipus d'organismes que hi pertanyen, i entendre el seu paper dins l'ecosistema marí i a nivell global de la Terra. -Reflexionar sobre la influència del plàncton marí a l'economia humana. -Familiaritzar l'alumne amb la metodologia de la presa de mostres de camp i l'observació i obtenció de dades de les mostres recollides al laboratori. -Aprendre a utilitzar correctament les lupes binoculars i els microscopis òptics. -Fomentar una actitud de respecte envers el medi marí.

Reserves

Serveis Educatius Cultura Tel. 93.741.29.30 (de 9 a 14 h) A/e educacultura@ajmataro.cat

Observacions (necessitats tècniques i altres)

-Hi ha unes fitxes didàctiques per l'alumne per treballar durant el taller; per això cal que els alumnes portin una llibreta (o carpeta rígida), llapis i goma. -Organitza: Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró.
Àrees temàtiques
  • Patrimoni natural
  • Ciències naturals i medi ambient
Àmbits
  • Àmbit científicotecnològic
  • Ciències de la naturalesa
Persones destinatàries
  • Educació Secundària Obligatòria
  • Batxillerat
  • Cicles formatius
  • Escoles d´adults

Mapa Mostrar mapa

Dies De dilluns a divendres

Horari Prèvia concertació

Durada 3 h

Preu 3 euros per alumne

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Curs escolar

Període de realització Preferiblement durant els mesos de primavera - estiu

Inscripció