Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller: Les roques a la ciutat: itinerari geològic pel carrer de Barcelona

El tallers està dividit en dues parts: activitat de camp on es realitza un itinerari pel carrer de Barcelona i, amb el suport de fitxes didàctiques, els alumnes observen i identifiquen les diferents roques que formen part d'elements arquitectònics. I un treball a l'aula amb el suport de diapositives i mostres geològiques, es treballen els conceptes i tipus de roques i minerals i del seu cicle geològic.

Metodologia

El tallers està dividit en dues parts: - Activitat de camp: es realitza un itinerari pel carrer de Barcelona i, amb el suport de fitxes didàctiques, els alumnes observen i identifiquen les diferents roques que formen part d'elements arquitectònics. - Treball a l'aula (Can Serra Museu de Mataró): amb el suport de diapositives i mostres geològiques, es treballen els conceptes i tipus de roques i minerals i del seu cicle geològic.

Objectius

-Definir els conceptes de mineral i roca, tipus de roques i cicle geològic. -Identificar i reconèixer les roques més utilitzades en la construcció, i reflexionar sobre el seu ús com a materials de construcció. -Prendre consciència de les conseqüències de l'explotació dels recursos naturals de l'entorn.

Reserves

Serveis Educatius de Cultura Tel. 93.741.29.30 (de 9 a 14 h) A/e educacultura@ajmataro.cat

Observacions (necessitats tècniques i altres)

-Hi ha unes fitxes didàctiques per l'alumne per treballar durant el taller; per això cal que portin una llibreta (o carpeta rígida), llapis i goma. -Organitza: Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró.
Àrees temàtiques
  • Patrimoni natural
  • Ciències naturals i medi ambient
Àmbits
  • Àmbit científicotecnològic
  • Ciències de la naturalesa
Persones destinatàries
  • Educació Secundària Obligatòria
  • Batxillerat
  • Cicles formatius
  • Escoles d´adults

Lloc -Punt de trobada: plaça de la Peixateria -Can Serra Museu de Mataró. El carreró, 17 Mataró

Mapa Mostrar mapa

Dies De dilluns a divendres

Horari Prèvia concertació

Durada 2 h

Preu 3 euros per alumne

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Curs escolar

Període de realització Curs escolar

Inscripció