Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mostra teatre a les escoles

Projecte per apropar el teatre com a eina pedagògica a l'alumnat de primària.

Metodologia

Aquest projecte, iniciat el curs 2010-2011, des del curs 2015-2016 ofereix dues parts: - Iniciar el projecte a 5è de primària, amb l'assessorament setmanal d'un professional de pedagogia teatral a l'aula, per treballar el teatre com a eina pedagógica durant el curs. - Seguir a 6è amb aquest assessorament, per acabar participant a la Mostra de Teatre de les escoles. Cada centre interessat tindrà unes hores d'assessorament al professorat, en horari a convenir. Aquest assessorament consisteix en la presència d'un professional de la pedagogia teatral que acompanyarà al professorat, donant pautes, eines i suport en la dinamització dels alumnes en la pràctica teatral, oferint: - Sessions especialitzades d'educació teatral. - Lliurament de textos adaptats als respectius grups. - Assessorament teatral en escenografia, posada en escena, vestuari i muntatge. - Infraestructura per poder realitzar una Mostra de Teatre (amb l'alumnat de 6è). D'altra banda, es facilitaran orientacions i acompanyament per establir el programa de teatre vinculat al projecte educatiu de centre i es planificaran tres sessions de treball conjunt: planificació, seguiment i avaluació. Activitat del Pla Educatiu Entorn, amb col·laboració amb la Direcció de Cultura.

Objectius

* Objectius generals del taller: - Promoure l'accessibilitat de la pràctica teatral a tota la població infantil. - Potenciar l'ús de la llengua catalana en els alumnes participants - Contribuir a incrementar l'èxit acadèmic - Potenciar la participació en activitats i espais de convivència de l?entorn escolar. *Objectius propis del taller: - Cada centre prioritza els objectius que vol treballar més a fons en funció de les característiques del grup i concretarà els continguts de les àrees que acorda treballar de forma prioritària (afavorir la cohesió del grup classe, iniciar a l'alumnat en els diferents llenguatges teatrals, potenciar i estimular el llenguatge corporal, aconseguir una millora en l'expressió oral, etc.)

Reserves

Cal enviar un correu electrònic a: Direcció d'Ensenyament. Baixada de les Figueretes, núm. 1 2n 08301 Mataró Tel. 937582278. Referent: Raquel Roman A/e: rroman@ajmataro.cat

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Els centres participants hauran de tenir en compte les següents qüestions: - Organització de l'activitat adreçada a tot el grup classe. Es pot oferir com a molt a dos cursos per nivell. - Es recomana dedicar de 1.30 h a 2 h setmanals a l'activitat. - Cal disposar d'una aula adequada per a desenvolupar l'activitat. - Presència d'alguna persona de l'equip directiu en les reunions d'inici i valoració de l'activitat. Activitat limitada segons disponibilitat pressupostària.
Àrees temàtiques
  • Arts escèniques
  • Art
  • Educació en les arts
Àmbits
  • Llengua i literatura catalana
  • Llengües estrangeres
  • Àmbit artístic
  • Educació artística: visual i plàstica, arts escèniques, música i dansa
  • Educació física
Persones destinatàries
  • Educació primària

Qui organitza Direcció d'Ensenyament i Aula de Teatre de la Direcció de Cultura

Dies A concretar.

Horari A concretar. Dins l'horari lectiu.

Durada D'octubre a maig.

Preu Activitat Gratuïta

Grup Cicle superior de primària (5è o 6è)

Període d'inscripció juny any anterior

Període de realització octubre a maig

Inscripció