Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita dinamitzada: Pere Casanovas, geometria dinàmica

Coneixeu la trajectòria de Pere Casanovas i la rellevància de l’activitat desenvolupada pel seu taller... A través d’una visita dinamitzada veurem que en l’obra de l’artista es relacionen diferents disciplines com l’art, la geometria, la ciència i el dibuix tècnic, concretament, els sistemes de representació. Us convidem a utilitzar el seu art com a eina i font de descoberta i de coneixement de la persona, de l'artista, de la seva vida i obra!

Metodologia

Coneixeu la trajectòria de Pere Casanovas i la rellevància de l’activitat desenvolupada pel seu taller... A través d’una visita dinamitzada veurem que en l’obra de l’artista es relacionen diferents disciplines com l’art, la geometria, la ciència i el dibuix tècnic, concretament, els sistemes de representació. En Pere Casanovas, al capdavant del seu taller ubicat a la ciutat de Mataró, ha estat una figura central en l’escultura pública de l’art català del darrer quart del segle XX. De l’experimentació inicial en el camp de la pintura i de les arts plàstiques, Pere Casanovas va passar a centrar-se en l’escultura. Us convidem a utilitzar el seu art com a eina i font de descoberta i de coneixement!

Objectius

-Donar a conèixer la biografia i l’obra escultòrica de Pere Casanovas -Utilitzar l’art com a mitjà crític, expressiu i comunicatiu tan individualment com col•lectivament -Posar accent en la mirada del propi alumne com a eina de coneixement -Relacionar la disciplina de l’art amb la geometria, la ciència i el dibuix tècnic -Treballar les figures geomètriques planes i els cossos geomètrics. La seva incidència en el nostre entorn i en l’obra de Pere Casanovas -Treballar el buit i el ple i la llum i l’ombra en l’escultura de Pere Casanovas -Treballar la perspectiva, els punts de vista i els sistemes de representació en l’escultura de Pere Casanovas -Desvetllar la imaginació i la creativitat

Reserves

Serveis Educatius Cultura Tel. 93.741.29.30 (de 9 a 14 h) A/e educacultura@ajmataro.cat
Àrees temàtiques
  • Història i patrimoni cultural
  • Art
  • Educació en les arts
  • Arts visuals i plàstiques
Àmbits
  • Àmbit artístic
  • Educació artística: visual i plàstica, arts escèniques, música i dansa
Persones destinatàries
  • Educació primària
  • Educació Secundària Obligatòria
  • Batxillerat

Lloc Ca l'Arenas Centre d'Art del Museu de Mataró C. d'Argentona, 64

Mapa Mostrar mapa

Dies De dilluns a divendres

Horari Prèvia concertació

Durada 1 h 15 min

Preu Gratuït

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Del 24 d'abril al 31 d'octubre

Període de realització Del 24 d'abril al 31 d'octubre

Inscripció