Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller didàctic: La ciutat sostenible (Activitat prèvia a la Visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme)

Taller didàctic pensat per a familiaritzar l'alumnat amb el concepte de gestió sostenible a nivell municipal.

Metodologia

 L’objectiu del taller és que els participants visquin de primera mà el concepte de gestió sostenible del territori i descobreixin com és de complexa la gestió d’àmbits tan importants com els residus, l’energia, la mobilitat, l’aigua… sense perdre de vista el benestar de la població.

El taller està pensat com un joc de taula grupal en format joc de rol, en el que al llarg de diferents torns, els equips, com si fossin membres del govern municipal, hauran de prendre decisions que determinaran el futur del municipi.

El taller s’inicia amb una primera fase introductòria, en la que els alumnes realitzen una diagnosi de 3 municipis ficticis. El seu objectiu a continuació serà el de fer-los créixer i millorar. Finalment, a nivell grupal, hauran de treure les conclusions de cada partida i finalment posar-les en comú.

Es tracta d’un taller participatiu, en el que es realitzen diverses partides simultànies. El resultat de cada equip variarà en funció de les decisions que es prenguin, pel que cada partida, serà diferent.

El taller es proposa com activitat a realitzar a l’escola prèviament a la visita al Centre per tal que durant la visita puguin entendre cadascun dels procediments des de l’experiència.

L’activitat introdueix i dóna valor al concepte de gestió sostenible, tot recreant la complexitat de la gestió d’una ciutat a partir de tres eixos vinculats amb el CIVRM: residus, energia i aigua.
 

Objectius

- Introduir el concepte de gestió sostenible.
- Donar valor al concepte de sostenibilitat en un context territorial com és la comarca del Maresme.
- Apropar-se a la complexitat de la gestió d’una ciutat a partir de tres eixos estretament vinculats amb el CIVRM: residus, energia i aigua.
- Fomentar la implicació personal com a ciutadania en la gestió ambiental dels municipis.
 

Reserves

La reserva es pot realitzar per correu electrònic o per telèfon i per formalitzar-la cal emplenar una fitxa de sol·licitud. L'antelació mínima per fer una sol·licitud és de 15 dies.  

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Taller previ a la Visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Es pot portar a terme a una aula. Només és necessari que aquesta tingui un projector o pissarra digital.  
Àrees temàtiques
 • Consum
 • Sostenibilitat
 • Ciències naturals i medi ambient
 • Salut
Àmbits
 • Ciències de la naturalesa
 • Tecnologia
 • Àmbit d'educació en valors
 • Educació en valors socials i cívics
Persones destinatàries
 • Educació Secundària Obligatòria
 • Batxillerat
 • Cicles formatius
 • Escoles d´adults

Lloc <p>Centre Escolar.</p>

Qui organitza Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

Dies De dilluns a divendres, excepte festius

Horari De 9 h a 17 h.

Durada 1h 30 min

Preu Gratuïta

Grup 30 persones

Període d'inscripció Curs Escolar

Període de realització Curs Escolar