Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taller didàctic: Amb Energia! (Activitat prèvia a la Visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme)

Taller didàctic pensat per tal que l'alumnat conegui les diferents formes de producció energètica del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. L'activitat treballa el concepte d'energia.

Metodologia

L’objectiu del taller és que l’alumnat conegui les diferents formes de producció energètica del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.

L’activitat s’inicia amb la introducció del concepte d’energia i les seves fonts a partir d’una pregunta-repte. A continuació, es presenta el concepte d’energia renovable com una alternativa sostenible als combustibles fòssils, i seguidament, els alumnes experimenten amb diversos materials, a fi de descobrir les diferents maneres de produir energia elèctrica i tèrmica que tenen lloc a la planta.

Es tracta d’un taller experimental i per aquest motiu, la participació de l’alumnat és bàsica per al funcionament del taller. Es presentaran 4 equips de treball per àmbits (la metanització de la matèria orgànica, les plaques solars fotovoltaiques, la producció d’electricitat a partir dels residus i la producció de calor a partir dels residus vinculada amb el tub verd). Cadascun d’ells podrà treballar autònomament gràcies a unes làmines explicatives. Els alumnes hauran de treure les conclusions de cada experiment i finalment posar-les en comú.

El taller es proposa com activitat a realitzar a l’escola/institut prèviament a la visita al Centre per tal que durant la visita puguin entendre cadascun dels procediments des de l’experiència.

L’activitat treballa el concepte d’energia. Introdueix les diferents fonts d’energia fent èmfasi en si són o no renovables, tot destacant la valorització dels residus i contextualitzant el CIVRM.
 

Objectius

- Introduir el concepte d'energia.
- Reflexionar sobre les diferents fonts d'energia, en especial els residus, fent èmfasi en si són o no renovables.
- Donar a conèixer les diferents energies produïdes al CIVRM.

Reserves

La reserva es pot realitzar per correu electrònic (rgracia@cresidusmaresme.com) o per telèfon, de 8 a 15 hores (93 741 10 30), i per formalitzar-la cal emplenar una fitxa de sol·licitud. L’antelació mínima per fer una sol·licitud és de 15 dies. Persona de contacte: Regina Gràcia.

Observacions (necessitats tècniques i altres)

Taller previ a la Visita guiada al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Es pot portar a terme a una aula. Només és necessari que aquesta tingui un projector o pissarra digital.
Àrees temàtiques
 • Consum
 • Salut
 • Sostenibilitat
 • Ciències naturals i medi ambient
 • Tecnologia
Àmbits
 • Àmbit científicotecnològic
 • Ciències de la naturalesa
 • Tecnologia
 • Àmbit d'educació en valors
 • Educació en valors socials i cívics
Persones destinatàries
 • Educació primària
 • Educació Secundària Obligatòria

Qui organitza Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

Dies De dilluns a divendres, excepte festius

Horari De 9 h a 17 h.

Durada 1h 30 min

Preu Gratuïta

Grup 30 persones

Període d'inscripció Curs Escolar

Període de realització Curs Escolar