Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resistència culinària Novetat

Aquesta visita dinamitzada pretén descobrir les exposicions “Menús de guerra" i "El farcell de la postguerra”, produïdes pel Museu d'Història de Catalunya que ofereixen un testimoni històric sobre l'alimentació des de la Segona República fins a l'època de la postguerra a Catalunya.

Metodologia

A partir d'una introducció teòrica a l'espai expositiu, es crearà un diàleg amb l'alumnat per tal de conèixer i analitzar plegats el context alimentari i comentar els diversos recursos sorgits a través de l'enginy dins d'aquest període històric. La part pràctica de les activitats serà duta a terme en petits grups que treballaran plegats de principi a fi de la dinàmica. En acabat, cada grup haurà confeccionat una recepta única a través dels coneixements adquirits d'alimentació, cooperació i gestió de l'economia.

Objectius

  • Conèixer i analitzar el context de l'alimentació dintre del període històric de Catalunya en el segle XX.
  • Aprendre la creació i disseny d'un plat únic a través dels coneixements i receptes exposades dins del context de la postguerra.
  • Fomentar la creativitat, l'enginy i la cooperació en grup com a recurs davant les adversitats.

Reserves

Serveis Educatius de Cultura Tel. 93.741.29.30 (de 9 a 14 h) A/e educacultura@ajmataro.cat
Àrees temàtiques
  • Història i patrimoni cultural
  • Memòria històrica
  • Consum
Àmbits
  • Ciències socials
  • Geografia i Història
  • Economia
Persones destinatàries
  • Educació primària
  • Educació Secundària Obligatòria
  • Batxillerat
  • Cicles formatius
  • Escoles d´adults

Mapa Mostrar mapa

Qui organitza Museu de Mataró

Dies De dimarts a divendres

Horari Prèvia concertació

Durada 1,5 h

Preu Gratuït

Grup 25 alumnes

Període d'inscripció Curs escolar

Període de realització Curs escolar