Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Manifest 11 de setembre

Escoltar
Logo de Grup municipal ECPM-ECG

Grup municipal ECPM-ECG

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ECPM-ECG

Manifest 11 de setembre

En Comú Podem Mataró participa en l'ofrena floral a Rafael Casanova

Des d’En Comú Podem Mataró reivindiquem recuperar l’esperit fundacional de la manifestació de la Diada de 1977, amb un lema que expressava el sentit de l’onze de setembre en democràcia al nostre país, “ara més que mai, un sol poble”. Un sol poble, tres paraules com a símbol integrador de la nació real formada per la ciutadania realment existent que conforma Catalunya, més de set milions i mig de persones. Creiem, també, que la Diada ha de ser l’expressió d’una força unitària més enllà de les diferències entre partits o entitats socials, perquè la festa de l’11 de setembre ha de ser la de tothom.
 
Ens trobem a les portes de la sentència pel judici de l’u d’octubre. Des d’En Comú Podem Mataró ens tornem a solidaritzar i a denunciar la situació de presó preventiva que pateixen injustament els polítics encausats. Enfront de la judicialització d’un conflicte que és de naturalesa política, des d’En Comú Podem Mataró defensem que, si hi ha d’haver una resposta política, és indispensable que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitatpossible de forces polítiques i socials. Una resposta que, lluny d’incitar a la divisió i a la confrontació dins la societat catalana, generi cohesió. Una resposta que, al mateix temps, contribueixi a l’estabilitat política que el país necessita per avançar cap a una major Igualtat i un major benestar de les classes populars.
 
Fa massa temps que Catalunya viu instal·lada en la inestabilitat. Venim d’una dècada perduda on les polítiques d’austeritat no han parat d’agreujar les desigualtats socials i territorials. Tenim al damunt nous reptes, com l’emergència climàtica o la precarietat laboral, i no podem seguir amb l’actual situació de desgovern. Cal un govern estable i de progrés a Espanya, un govern ancorat a l’esquerra i on la gent d’En Comú Podem puguem aportar la nostra mirada a la gestió del conflicte de Catalunya. I cal un govern de la Generalitat que actuï sense excuses en tots els àmbits de la seva competència: la sanitat, l’educació, l’habitatge, l’ocupació, la seguretat, la protecció ambiental, l’estratègia per mitigar el canvi climàtic i la gestió dels valors del territori. Cal, en definitiva, que els qui ocupen la Generalitat deixin d’enganyar-nos i comencin a governar i que el PSOE decideixi mirar cap a l’horitzó aposti per un govern de coalició, plural i d’esquerres.
 
A En Comú Podem Mataró seguim convençuts que no pot haver-hi progrés nacional sense progrés social i, d’aquesta manera, expressem la nostra profunda aspiració de construir un país més just, lliure de corrupció i on viure i treballar amb dignitat no sigui l’excepció.
 
Bona Diada a tothom! Visca Catalunya!