Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

11 de setembre: avancem cap a la llibertat!

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

11 de setembre: avancem cap a la llibertat!

Un any més des d'Esquerra Republicana de Mataró desitgem a tots els mataronins una bona Diada Nacional de Catalunya i sortim als carrers per reivindicar la llibertat i la República Catalana.

Manifest d'Esquerra Republicana de Mataró a l'ofrena floral al monument de Rafel Casanova amb motiu de la Diada del 2022 llegit per Joaquim Camprubí, regidor d'Esquerra Republicana i candidat a l'alcaldia de Mataró, i Regina Rigau, Jovent Republicà.

Enguany es compleixen 308 anys de la caiguda de Barcelona a mans de Felip V, cosa que suposà, la pèrdua de les llibertats i autogovern del nostre país.
Des d’aquell 11 de setembre del 1714 han passat moltes coses al nostre país. 

Han estat molts els governs i ministres espanyols que han volgut acabar amb la nostra llengua. Hem viscut molts anys sota dictadures que volien fer-nos desaparèixer. I han estat moltes les catalanes i catalans que han patit la repressió en la seva pròpia pell. Però malgrat tot, seguim aquí.

Ja fa anys que l’estat espanyol va tancar la porta a les aspiracions del poble de Catalunya. Unes aspiracions nacionals però també socials, que garantissin la cohesió de la nostra societat i un progrés compartit.

Els últims anys l’estat espanyol ha tombat diverses lleis socials aprovades al Parlament de Catalunya: la Llei contra els desnonaments; la Llei contra la pobresa energètica; la Llei d’impostos als habitatges buits o la Llei d’impostos als bancs en són 4 exemples, però podríem posar-ne desenes i desenes.
També per això els republicans volem la independència. Veiem en la independència una eina imprescindible per transformar la societat, per aconseguir una democràcia real, per disposar de tots els recursos i poder afrontar els reptes que ens depara el futur.

Som conscients que el repte és immens, igual d’immens que és el repte que tenim a Mataró: tornar la il·lusió a la nostra ciutat i fer de Mataró una ciutat orgullosa, on valgui la pena viure-hi. L’objectiu s’ho val, el progrés i la cohesió social estan en joc, i hem de seguir fins al final.

5 anys després del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 necessitem urgentment mirar cap endavant per avançar cap a la llibertat. Cal combatre la desmobilització i el desànim, i per això cal deixar enrere el simbolisme estèril i posar el focus allà on l’hem de posar.

La repressió no s’ha aturat, i fa pocs mesos es va destapar el cas d’espionatge massiu més gran de la història recent d’Europa. S’ha de dir ben clar: el govern espanyol va espiar i espia als nostres líders polítics, als seus advocats, a activistes i periodistes. 

I recentment s’ha conegut que també van infiltrar a Policies Nacionals a sindicats d’estudiants i van intentar-ho també al Jovent Republicà. Tot això sota la consigna de que, qui vol trencar Espanya, patirà les conseqüències.

Ells si que ho tenen clar i no tenen por a utilitzar la llei i el que queda fora de la llei per acabar amb nosaltres. Però la seva repressió no acabarà amb nosaltres, ans al contrari: ens dóna motius per seguir endavant.

Perquè com deia Antoni Rovira i Virgili, “Catalunya ha estat feta en deu segles, i no la podran desfer en dies, en mesos ni en anys”.

Visca Mataró i visca Catalunya Lliure!