Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2 anys 250 propostes: valorem aquests 2 anys de legislatura

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

2 anys 250 propostes: valorem aquests 2 anys de legislatura

Aquest dilluns 14 de juny, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana - MES Mataró hem realitzat una roda de premsa per valorar els dos anys de mandat.

El portaveu Francesc Teixidó, ha explicat com s’organitza la feina el Grup Municipal i la distribució dels regidors, sectorialment i territorial,  per tal de fiscalitzar amb més eficàcia el govern municipal fer propostes més completes i funcionar així com a Govern Alternatiu dels mataronins.
 
Hem volgut destacar els principals eixos de la feina feta aquests primers dos anys i com estan alineades amb el nostre projecte per la ciutat. Aquestes són:

- La millora dels serveis quotidians a la ciutadania que no funcionen; com ara el mal estat dels carrers de la via pública, la falta de neteja, el mal funcionament dels semàfors, les continues apagades nocturnes, el fiasco de les guinguetes de la platja, la continua improvisació; aplicació del PIC, ubicació de correcans, platja per a gossos...

La millora de la gestió municipal; com per exemple les demores i el mal funcionament de llicències d'obres i d'activitats, els conflictes sense afrontar de la Policia Local...

La lluita contra les desigualtats, per la cohesió social, amb l'objectiu d'una sola ciutat; demanant amb urgència un projecte polític per Rocafonda i Cerdanyola, prioritzant temes d’habitatge, augmentar la presència de la dona a tots els estaments municipals, promoure l'empadronament, transformar Mataró en la capital de l'esport femení, reduint la bretxa digital en l'educació...

El treball conjunt realitzat pel que fa la gestió de la Covid-19, amb la integració del Grup d’Esquerra Republicana - MES a la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica.  
A més, Teixidó ha posat de relleu els diversos posicionaments polítics que ha realitzat el grup municipal durant aquests dos anys. Qüestions referents a l’anti-repressió, els drets de les persones LGTBI, la memòria històrica… són alguns dels temes que, d’acord amb les nostres conviccions i ideals, no podem passar per alt, i a més per obligar el Govern Municipal, a posicionarse sobre alguns temes incòmodes per a ells. 
 
2 anys, 250 propostes
 
Finalment el portaveu ha explicat més en detall algunes de les propostes anteriors que en aquests 2 anys han presentat 250 propostes en format de mocions (propostes de resolució, precs i preguntes).
 
Hem posat el focus principalment en l’estat dels carrers i l’urbanisme, en la gestió interna de l’ajuntament i els serveis que presten als mataronins i en la lluita contra les desigualtats. Seguit d’aquests temes també hem treballat per abordar qüestions referents a l’economia i el comerç local, la seguretat i el civisme, la salut i l’esport, el medi ambient i les zones verdes, l’habitatge, l’educació, la cultura, el feminisme i finalment joventut.
 
Un dels temes on hem posat el focus durant aquests dos anys de mandat és la campanya que s’ha realitzat sobre Mataró Deixada. Una campanya de denúncia dels desperfectes a la via pública per falta de manteniment i deixadesa; que també engloba la deixadesa relacionada amb els serveis municipals. La campanya, gràcies a la col·laboració ciutadana va recollir més de 450 incidències a la via pública i el grup municipal d’Esquerra Republicana - MES Mataró va sol·licitar al govern municipal l'arranjament de fins a 300 punts concrets de Mataró.
 
Gestió de la Covid-19
 
Enguany l’actualitat municipal ha estat marcada també per la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit cal tenir en compte que el govern municipal va tenir l’encert d’organitzar una de les primeres Taules de Reconstrucció Social i Econòmica de Catalunya, però tot i així i ha dues qüestions que en aquest sentit el grup municipal d’Esquerra Republicana considerem discutibles:

- No s’ha ajudat prou al petit comerç urbà i la restauració  

- El govern municipal va decidir apujar impostos en un context de crisi sanitària i econòmica, cosa que cap altre Ajuntament ha fet 

Mataró necessita un govern que governi
 
Finalment, i com a valoració general de l’acció que ha realizat el govern municipal, denunciem una vegada més que la ciutat necessita un govern que governi, que lideri i realitzi polítiques pel present de Mataró però alhora enfocades també cap a un projecte de futur de ciutat. Aquests dos anys han demostrat que ni el govern de la ciutat ni l’alcalde estan a l’alçada del que exigeix la vuitena ciutat de Catalunya.  I és per aquests motius que des d’Esquerra Republicana ens presentem com a govern alternatiu amb la voluntat de disposar de l’oportunitat de  fer la ciutat que els veïns mereixen.