Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anella ciclista sí, així no

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Anella ciclista sí, així no

Durant tot el mandat passat, el nostre Grup va treballar colze a colze amb la resta de grups municipals i vam arribar als consensos necessaris per aprovar un Pla de Mobilitat ambiciós que havia de comportar canvis i una millora de la mobilitat de Mataró, apostant per un model de mobilitat sostenible.

Per tal que aquests canvis funcionin cal informació i transparència, no només als grups municipals sinó especialment a la ciutadania.

Considerem que el seguit de canvis contemplats al Pla de Mobilitat poden generar molèsties a la ciutadania, unes molèsties que s'accentuen quan el govern municipal no ha realitzat aquest treball previ i continu d'explicar i d'executar bé. En definitiva, sense aconseguir que tot plegat transmeti una imatge general de coherència.
Les llarguíssimes cues, l'adaptació a una senyalització moltes vegades confusa i incompleta, els canvis d'ubicació de contenidors, la supressió de parades de busos, entre altres... porten en una primera etapa a la incomprensió general de la ciutadania (que d'un dia per altra es troba amb uns canvis que, en molts casos, no s'entenen) i desemboquen finalment en l'hostilitat de moltes persones envers la implementació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

Observem que no hi ha cap calendari, no coneixem tampoc de l'existència de cap ordre en l'execució de les múltiples accions previstes als diferents punts de la ciutat - més enllà del que anem veient dia a dia - , que es parla només d'anella ciclista i no de vianants, de transport públic eficaç i eficient o de la proposta de nous aparcaments per a residents o de la visió en conjunt del PMUS...

Per tots aquests motius, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró hem presentat una Proposta de Resolució al Ple de novembre per demanar que es revisin les obres i senyalitzacions realitzades i que, si s'escau, s'aturi el procés fins a haver repensat noves solucions alineades amb el Pla de Mobilitat. També demanem la creació d'un comissionat encarregat de mantenir l'esperit de consens entre tots els grups municipals i consensuar una calendarització, priorització i planificació dels treballs. I finalment, demanem posar en pràctica el compliment del principi de Participació, Conscienciació i Informació a la ciutadania recollit al PMUS.