Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebrem que l’Ajuntament de Mataró incorpori la proposta d’Esquerra Republicana del permís laboral retribuït de menstruació i climateri

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Celebrem que l’Ajuntament de Mataró incorpori la proposta d’Esquerra Republicana del permís laboral retribuït de menstruació i climateri

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana – MES vam presentar al Ple de juny una moció per tal que el Govern Municipal iniciés els tràmits corresponents amb la negociació col·lectiva per tal que les treballadores municipals tinguessin un permís retribuït de menstruació i climateri d’un mínim de 8 hores mensuals.

Després de les negociacions corresponents s’ha arribat a l’acord i Mataró serà un dels primers municipis on les treballadores municipals podran gaudir d’aquest permís.

L’acord especifica el següent:

·         “Les treballadores de l’Ajuntament de Mataró, amb motiu de les molèsties que els pugui provocar la menstruació o el climateri, podran flexibilitzar en vuit hores mensuals la seva jornada, de manera continuada o fraccionada. El termini per recuperar aquestes hores és de tres mesos des del moment en que se’n faci ús.”
Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana - MES creiem que això és un primer pas i que altres administracions i empreses privades han d’avançar en aquesta línia per tal de seguir lluitant contra les desigualtats de gènere, en aquest cas, en l’àmbit laboral i de salut.

Volem agrair el suport dels diversos actors implicats, especialment les organitzacions sindicals amb representació a l’Ajuntament de Mataró.

Ser útils a la ciutadania és això. Nosaltres seguim treballant pel conjunt de la població.