Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consol Nogueras, filla adoptiva de la ciutat de Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Consol Nogueras, filla adoptiva de la ciutat de Mataró

El Ple Municipal de març atorgarà el títol honorífic de Filla Adoptiva de la Ciutat a la Sra. Consol Nogueras i Seda, primera regidora elegida democràticament a la història de Mataró i una de les 4 primeres de Catalunya. El Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES ens congratulem de la decisió i felicitem per aquest reconeixement als seus familiars, a Mataró i a França.

L’anunci arriba tres anys després que el Consell Municipal d’Igualtat Home-Dona proposés a Consol Nogueras perquè fos ella la primera dona a incorporar-se a la Galeria de Mataronins i Mataronines Il·lustres.

Simultàniament, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES va proposar que el Consell de Nomenclàtor estudiés la idea que la primera regidora del consistori mataroní tingui un espai que porti el seu nom a l'edifici de l'Ajuntament.

Cap de les propostes va ser acceptada pel Govern Municipal. Sense cap argument la proposta del Nomenclàtor  i al·legant que la Consol Nogueres no va néixer a Mataró, en el cas de la seva incorporació a la Galeria d’Il·lustres.
 
Però tal com sempre hem insistit, el Reglament d’Honors i Distincions no fa cap esment a aquesta hipotètica restricció. Per tant, la decisió tan sols és fruit d’una interpretació anacrònica que deriva del fet que, fins ara, totes les persones mereixedores d’aquest reconeixement havien nascut a Mataró. 
 
Una interpretació difícilment comprensible en una ciutat com Mataró, una ciutat  moderna, on convivim persones nascudes a Mataró amb altres que han decidit viure i treballar a la nostra ciutat (en aquests moments quasi 72.000 persones - el 56% de la població). Per posar un exemple, 3 dels 5 darrers alcaldes de la nostra ciutat no han nascut a Mataró. Els mataronins i mataronines no decidim on naixem, però sí on volem viure i desenvolupar-nos.

Altres Ajuntaments, com ara Terrassa, interpreten des de fa molts anys d’una forma moderna el Reglament i així, alguns membres de la Galeria d’Il·lustres no son nats a Terrassa.

Des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES insistim que cal reconsiderar una norma que no ha resistit el pas del temps i consensuar-ne una interpretació moderna i que constitueixi una eina útil per a reconèixer el compromís de totes aquelles persones que pels seus mèrits, trajectòria personal i serveis a Mataró s’ho mereixin.