Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC de Mataró vota en contra de defensar el model d’escola catalana a la Junta de Portaveus Local

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

El PSC de Mataró vota en contra de defensar el model d’escola catalana a la Junta de Portaveus Local

Aquest dilluns 10 de gener s’ha celebrat la Junta de Portaveus local, on s’han votat les diverses Declaracions Institucionals que els Grups Municipals han presentat.

Des d’Esquerra Republicana en vam presentar una, arrel de la sentènia sobre el 25% de classes en castellà, que pensàvem que seria de consens amb la gran majoria del consistori.

La moció reafirma el compromís en la defensa de la Llei d’Educació de Catalunya, així com les competències de l’Estatut de Catalunya i el model d’immersió lingüística. La moció també demanava subscriure el  manifest de la plataforma ciutadana SomEscola i blindar els consensos lingüístics de l’Estatut, LEC, LOMLOE i el futur Pacte Nacional per la Llengua.

És per això que des d’Esquerra Republicana ens ha sorprès el vot en contra del Partit Socialista, ja que en diversos altres Ajuntaments catalans hi han votat a favor o s’han abstingut (Barcelona, Sabadell, Granollers, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sant Adrià de Besòs, Pineda de Mar…). El PSC i Ciutadans han fet que no es pugui aprovar la moció, malgrat els vots favorables d’Esquerra Republicana, En Comú Podem Mataró i Junts per Mataró.

Des d’Esquerra Republicana de Mataró seguirem donant suport al conjunt de la societat, i en especial a la comunitat educativa local, davant d’aquest atac que només pretén trencar la cohesió social del nostre país i de la nostra ciutat.