Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Republicana demana de nou al Govern Municipal que sigui capaços de liderar i resoldre els problemes de seguretat local

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Esquerra Republicana demana de nou al Govern Municipal que sigui capaços de liderar i resoldre els problemes de seguretat local

El Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró hem manifestat en nombroses ocasions la nostra voluntat de col·laboració amb el Govern Municipal, i l'alcalde David Bote, amb temes de seguretat i derivades, com la problemàtica de les màfies i les ocupacions il·legals a Mataró.

En aquest sentit, destaquem que en nombroses ocasions hem donat suport a diversos manifestos i iniciatives institucionals així com ens hem sumat a la reivindicació per tenir més agents del cos de Mossos d’Esquadra a la ciutat. Fins i tot, des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró hem proposat una vista conjunta de tots els grups del consistori al Congrés dels Diputats, per tal de promoure canvis legislatius que puguin facilitar la resolució d'aquest tipus de conflictes.

Considerem, però, que el Govern Municipal no pot defugir de les seves responsabilitats i per això, tot i estar disposats a acompanyar l'alcalde David Bote on sigui per demanar millores per la ciutat, considerem que en primera instància el Govern Municipal ha de posar ordre als diversos conflictes de seguretat municipal.

Un dels conflictes a resoldre, que ens preocupa profundament, és l’alt percentatge de baixes laborals que té la Policia Local. Aquesta setmana en diverses declaracions el regidor Juan Carlos Jerez, explicava en diversos mitjans que el cos de policies de Mataró té una mitjana del 23% de baixes laborals- 40 agents respecte un total de 178 agents.

A més, també cal remarcar que el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES vam demanar, fa més d'un any, una reunió per conèixer el nou equip que dirigeix la policia local de Mataró. Petició que mai ha estat resolta i, per tant, no se'ns ha facilitat aquesta reunió de treball. Ens sorprèn, per tant, la petició de l’alcalde de reunir-se amb el President de la Generalitat mentre, a Mataró, menysté al conjunt de l’oposició vetant reunions de treball amb la cúpula directiva de la Policia Local.  

Finalment, des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró mostrem, de nou, la nostra voluntat de col·laboració amb el Govern Municipal per entomar els reptes de seguretat, de present i futur a la ciutat. No obstant això, demanem a l'alcalde David Bote en primera instància, que abans d'anar a buscar responsables fora de la ciutat, es resolguin els problemes municipals.

Demanem al Govern Municipal que entomin les seves responsabilitats i siguin capaços de liderar i resoldre els problemes de seguretat local. 


Consulteu aquí el vídeo explicatiu del portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró.