Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Republicana no donarem suport a una possible pujada d'impostos del govern municipal

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Esquerra Republicana no donarem suport a una possible pujada d'impostos del govern municipal

Donada la confusió originada per aquesta notícia, volem deixar clar que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres a Mataró, no aprovarem aquesta nova pujada.

Ahir, a través dels mitjans de comunicació, el Govern Municipal va insinuar que buscarà la generació de més ingressos a través de l’increment de les ordenances, és a dir, apujant novament el principal impost directe, l’IBI… 

Donada la confusió originada per aquesta notícia, volem deixar clar que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana Moviment d’Esquerres a Mataró, no aprovarem aquesta nova pujada.
Només es podria demanar un nou esforç a una ciutadania ja exhausta per tot el que ens està caient i ens caurà a sobre, si fóssim capaços de garantir que cada euro de l'Ajuntament es gasta amb la màxima eficiència en benefici del comú. I creiem que no és el cas.

D'aquí que el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres Mataró hem insistit fa anys, ja des del mandat passat, en moments en què s'hagués pogut fer aquest exercici amb menys pressió, en la necessitat imperiosa de revisar en profunditat el pressupost de Mataró, en fer un pressupost de bell nou: eliminant duplicitats i despeses supèrflues, redissenyant millor les àrees i el govern municipals, prenent decisions sobre serveis que corresponen a altres administracions, insuflant confiança a la societat amb decidides iniciatives per la reconstrucció econòmica i social...

El Pla de Racionalització, del que ahir ens va parlar el Govern Municipal,  i les decisions que se’n desprenguin (encara no coneixem la proposta del Govern Municipal al respecte) és un bon punt de partida en el que tenim la voluntat de treballar conjuntament amb el Govern Municipal. Estem convençuts que el present i el futur de la ciutat així ens ho exigeix.

Justament respecte a això, ahir es va fer pública la fotografia de la primera trobada en què el Govern Municipal ens emplaçava a una sèrie de reunions en els propers dies per examinar en profunditat les primeres conclusions d’aquest treball (que insistim, encara desconeixem). A la fotografia el Govern Municipal hi adjuntava una sèrie de propostes, entre les quals la d’incrementar les ordenances (IBI).

Pel Grup Municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres, és inacceptable aprofitar aquesta fotografia, com ha fet el Govern Municipal, per confondre la ciutadania insinuant que tots els Grups Municipals estem d’acord en una pujada de l’IBI. No és el cas del Grup Municipal d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres.

Mantenim, no obstant això, la plena disposició a treballar en el que sempre ha estat la nostra proposta: aconseguir el millor, el més realista i el més eficient pressupost per Mataró. Només exigim a canvi la lleialtat del Govern No només per nosaltres i per la nostra feina com a regidors, sinó sobretot, per tota la ciutadania.