Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Manca de qualitat democràtica del govern municipal

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Manca de qualitat democràtica del govern municipal

El Grup d’Esquerra Republicana de Mataró portem setmanes denunciant males pràctiques per part del govern municipal pel que fa al traspàs d’informació municipal als grups de l’oposició. Aquesta denúncia l’hem fet visible durant el passat ple municipal del 5 de desembre.

El Grup d’Esquerra Republicana de Mataró portem setmanes denunciant males pràctiques per part del govern municipal pel que fa al traspàs d’informació municipal als grups de l’oposició.

Aquesta denúncia l’hem fet visible durant el passat ple municipal del 5 de desembre, on el portaveu del nostre Grup Municipal, Francesc Teixidó, ha exposat diverses qüestions:

-La manca d'informació a algunes de les Comissions Informatives Municipals, que dificulta l'adequada preparació i fiscalització de l'acció del govern.

-Gràcies als mitjans d'informació locals ens assabentem de moltes d'aquestes iniciatives, encara que sabem que moltes d'elles és queden en simples anuncis i no arribaran a executar mai. 

-Informacions d'actes provinents d'entitats o organitzacions trameses a alcaldia, per fer-ne difusió a la resta de regidors i que no arriben als destinataris.

-La prohibició de l'accés als despatxos dels grups municipals a partir de les 7 de la tarda, durant algunes setmanes. Sense cap tipus d'explicació, dificultant així la tasca de l'oposició. L'alcalde no s'ha molestat ni tan sols a contestar cap de les preguntes que se li han fet respecte al tema.

-Les obres municipals ja no son anunciades per l’ajuntament, sinó que a partir d'ara ho fa directament el PSC, enviant directament als veïns una carta explicativa, firmada des del grup municipal del PSC i no des de l'ajuntament.  

-El desconeixement a dia d'avui, 6 de desembre, no només del Pla de Mandat 2019-2023, sinó també del pressupost del 2020 i tot el que això comporta. Durant el 2019, per exemple, va ser presentat al 18 d'octubre. Des d’Esquerra Republicana de Mataró - Moviment d’Esquerres, denunciem la falta d’informació i compromís per part del govern municipal amb l’oposició.

Utilitzar l’abús de la majoria absoluta per part del PSC i En Comú Podem durant aquests primers mesos de legislatura no ha fet més que mostrar una gran falta de qualitat democràtica, i davant aquesta situació exigim un canvi en la manera del govern municipal, a l’hora de relacionar-se amb l’oposició. 
Des del #GovernAlternatiu , continuarem treballant per a tots els mataronins i mataronines. Entenent que el govern de la ciutat i l’oposició hem de treballar conjuntament, lluny de fins partidistes i des de la democràcia. En aquest marc, ens hi trobaran sempre.