Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró prioritzarà la Salut Emocional a proposta d'Esquerra - Resum Ple de Gener

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Mataró prioritzarà la Salut Emocional a proposta d'Esquerra - Resum Ple de Gener

Ahir va tenir lloc el Ple Ordinari de Gener de l’Ajuntament de Mataró.

En primer lloc, cal destacar que a la Junta de Portaveus prèvia al ple, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana - MES havíem presentat una Declaració Institucional en favor de l’Amnistia , que va ser  votada en contra per Ciutadans, el Partit Socialista i En Comú Podem. Ens costa d'entendre com un partit d’esquerres, i amb competències al govern estatal, rebutja d'entrada la possibilitat d'una llei d'amnistia per solucionat un conflicte polític a través de vies polítiques.

D’altre banda, cal destacar també, que el Grup Municipal d’En Comú Podem Mataró va presentar una Declaració Institucional sobre la regulació del preu del lloguer, que es va aprovar gràcies als vots favorables del grup municipal d’Esquerra Republicana.  La proposta instava al govern espanyol a regular el preu del lloguer dels habitatges (tal com ja ha impulsat ERC al Parlament de Catalunya amb la Llei de Regulació dels Preus dels Lloguers) per impedir preus abusius, i en aquest sentit ens hi trobaran al costat per reclamar al govern espanyol, governat pel PSC i Unidas Podemos, el que la Generalitat ja va aprovar fa uns mesos. Cal que avancem per solucionar l’emergència habitacional.

Esquerra Republicana vam presentar una Proposta de Resolució per preservar la Salut Emocional, tan tocada per la pandèmia de la Covid-19. Celebrem que la nostra proposta hagi estat acceptada per unanimitat, cosa que ens motiva per seguir treballant plegats pel benestar de la ciutadania. 

També vam donar suport a la Proposta de Resolució de Junts per Mataró perquè Mataró s’adherís a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública. Cal avançar cap al model d’energies renovables i públiques, cosa que també hem proposat diverses vegades als plens.

Finalment, volem destacar els precs i preguntes que vam presentar:

1- El regidor Carles Porta va preguntar sobre els talls de llum a la ciutat i les seves conseqüències. Tot i que el govern municipal va afirmar que hi estava treballant considerem inadmissible que durant l'hivern s'apugi el preu de la llum. L’alcalde no ha liderat. Cal posar-se al costat de la ciutadania que pateix l’abús de les elèctriques.

2- La regidora Teresa Navarro va realitzar un prec per potenciar el projecte educatiu Educa+, on es demanava la realització de les extraescolars amb els grups bombolla de l'aula perquè els infants se'n puguin beneficiar. El prec va ser acceptat i vetllarem perquè així es compleixi.

3- El regidor Joaquim Camprubí, set mesos després de la primera pregunta en relació amb el patinets, va demanar de nou una regulació urgent dels vehicles de mobilitat personal, com patinets elèctrics. El Govern Municipal s’ha compromès a presentar l’ordenança al mes de març, cosa que fiscalitzarem perquè es dugui a terme.

4- La regidora Anna Salicrú va presentar diversos precs i preguntes sobre els abonaments del Teatre Monumental. Demanem augmentar i potenciar l'activitat cultural, seguint les mesures de seguretat, així com que es promogui el mètode del seient lliure per tal que les butaques que no s'ocupin siguin utilitzades segons la demanda, entre d'altres. Des de la regidoria de cultura se’ns va dir que ja es feien iniciatives per poder recol·locar els seients dels abonats, la qual cosa no ens consta, i en tot cas, ens sembla insuficient. Cal millorar molt la gestió de la venda d’entrades perquè tota la ciutadania que vulgui, pugui accedir als espectacles. 

5- El regidor Ignasi Bernabeu va demanar l'adaptació de diversos passos de vianants de la ciutat, ja que els falta manteniment i arranjament, provocant problemes per la seguretat vial. El Govern Municipal va comprometre’s a solucionar-ho. 

6- La regidora Soraya el Farhi, va preguntar al govern quines accions s’havien dut a terme per fercomplir les mesures de seguretat a diversos punts del barri de Rocafonda. El Govern Municipal ens va dir que estaven aplicant diversos mecanismes per solucionar aquestes problemàtiques però, de moment, els resultats no acaben de ser positius. 

Des del Govern Alternatiu seguirem treballant per tal d’aconseguir les millores que la nostra ciutat es mereix. No descansarem fins a aconseguir-ho.