Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resum del Ple de Febrer - Mataró perd una subvenció de 200.000€ per la instal·lació de càmeres

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Resum del Ple de Febrer - Mataró perd una subvenció de 200.000€ per la instal·lació de càmeres

El grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres destaquem l'activitat municipal de l'últim #PleMataró.

En primer lloc cal remarcar que abans del Ple Municipal vam entrar a l'última junta de portaveus una declaració institucional, junt amb el grup municipal d'En Comú Podem Mataró, per la regulació del mercat elèctric a Mataró. A la Declaració, amb 12 acords, es demana entre altres realitzar una auditoria sobre l'origen del deute elèctric i el valor real de la producció elèctrica o exigir al Govern de l'Estat una baixada de l'IVA que s'aplica al rebut de llum.

Consulteu la Declaració i els seus acords complets aquí.

Proposta de Resolució

Seguint amb l'actualitat municipal, Esquerra vam demanar al Ple, en forma de Proposta de Resolució, fiscalitzar els serveis concessionats de l'Ajuntament; ja que molts dels serveis titularitat de l'ajuntament són gestionats de forma indirecta per part d'empreses externes. En aquest sentit la proposta té la voluntat de fiscalitzar aquests serveis per garantir sempre la màxima qualitat als usuaris i l'estricte acompliment dels pactes amb les empreses.

Consulteu la Proposta de Resolució completa aquí

Precs i preguntes

1- Esquerra Republicana vam preguntar per la desaparició de cocaïna a la comissaria de la policia local de Mataró; vam voler incidir sobre la cadena de custòdia en aquestes situacions, tot i no obtenir una resposta concisa per part de la regidora de Seguretat Pública.

2- Esquerra vam preguntar sobre la contractació de càmeres de seguretat. Vam demanar pel retard en les instal·lacions càmeres de seguretat a les zones del Pla d'en Boet i parc de Rocafonda, motiu que ha provocat que l'Ajuntament de Mataró perd una subvenció de 200.000€ per la instal·lació de càmeres de videovigilància.

3- Exigim, de nou, la fi de les incidències a la xarxa semafòrica. Tal com se'ns va informar, l'Ajuntament actualment no disposa de contracte de manteniment de la xarxa semafòrica, i en aquest sentit ha de realitzar diversos contractes menors per reparacions. Per seguretat ciutadana exigim una vegada més que aquesta situació es regularitzi, és inadmissible.

4- Esquerra pregunta sobre espais electorals cedits per l'Ajuntament; per saber quin criteri utilitzen i els motius dels canvis amb els anys anteriors. No entenem per què per exemple La Riera no es va poder utlitzar en campanya; ens temem raons polítiques...

5- Esquerra vam preguntar sobre l'obertura de la presó i del Cafè Nou; equipaments que ja estan preparats, però que l'Ajuntament manté tancats. També vam preguntar sobre els motius de tancament de l'oficina de turisme de la ciutat; que no només està dedicada al turisme sinó que fa la seva funció com a botiga d'articles de promoció de ciutat. No entenem que ara, amb les restriccions actuals, la ciutadania no pugui gaudir de béns municipals que ja podrien ser utilitzats.

6- Preguntem sobre la visita de Pablo Casado a la Nau Gaudí; equipament cultural municipal on van gravar missatges electorals i a més van fer imatges i vídeos de l'exposició abans de la inauguració de l'exposició Col·lecció Bassat. Tot i les acusacions del govern municipal i la demagògia idea que van presentar sobre intenció de veto per part d'Esquerra defensem la llibertat d'utilització dels equipaments municipals per tothom qui ho sol·liciti, però no defensem que se'n faci electoralisme així com que es difonguin imatges d'una exposició abans que estigui aquesta oberta a la ciutadania.

Com a #GovernAlternatiu continuem fiscalitzant el govern municipal i treballant incansablement per millorar la vida dels ciutadans mataronins i mataronines.