Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resum del Ple setembre: el mal estat de la ciutat

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Resum del Ple setembre: el mal estat de la ciutat

Coneix totes les propostes, precs i preguntes del ple de setembre que va realitzar el grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres Mataró.

Des del grup municipal d'ERC-MES destaquem algunes de les qüestions del Ple del mes de setembre a l'Ajuntament de Mataró. 

En aquest Ple, nombrosos dels punts de l’ordre del dia eren tràmits administratius que havien de passar pel Ple. Cal destacar, una vegada més, les nostres propostes, precs i preguntes..

Proposta de resolució:

Vam presentar una proposta perquè l’habitatge esdevingui una peça fonamental d’acció i una prioritat pel Govern Municipal. La proposta inclou un treball conjunt entre tots els Grups Municipals per treballar de forma minuciosa la problemàtica de l’habitatge i reclamar, allà on calgui, les actuacions pertinents. La resta de Grups Municipals van votar-hi favorablement, essent aprovada per unanimitat la nostra proposta.

Precs i preguntes:

1. Francesc TeixidóPregunta sobre l'Estat dels pisos del Rengle. Sabem que veïns del Rengle de Mataró denuncien que l’Obra Social de La Caixa va fer desaparèixer una clàusula que permetria exercir l’opció de compra a aquells inquilins que acomplissin els requisits legals per a fer-ho passats 10 anys de l’inici del contracte. Pregunta si l'Ajuntament ha estat en contacte amb els veïns i els ha ofert ajuda/mediació.

2. Francesc Teixidó. Prec sobre els romanents de l’Ajuntament de Mataró, per tal de demanar al Govern Municipal  que no presti els estalvis generats per l’esforç de la ciutadania i la bona gestió municipal a l’Estat Espanyol, com s’ha demanat des del Govern espanyol. Els estalvis de la ciutadania de Mataró s’han de gastar a Mataró per reactivar la ciutat.

3. Teresa NavarroPregunta sobre el compliment de l'ordenança en matèria de sorolls. Hem rebut diverses queixes sobre molèsties de soroll en diferents punts de la ciutat, com per exemple als edificis propers a les guinguetes de la platja.

4. Carles Porta. Pregunta sobre el mal estat general de la Via pública a Mataró, un tema recurrent que hem preguntat vàries vegades i que hem traslladat al Govern. Cada cop més la pressió ciutadana exposa aquesta problemàtica i creiem que d'una vegada per totes el govern ha de posar-hi solució. Des d’Esquerra Republicana hem començat una campanya de denúnica i reparació per visibilitzar aquests punts i que el Govern hi posi solucions.

5. Joaquim Camprubí. Pregunta sobre Vehicles Elèctrics, una qüestió que ja vam dur al Ple de juliol. L’hem tornat a dur al Ple perquè l’Ajuntament va respondre’ns que no era competència seva, però recentment hem vist com diversos Ajuntaments ho han regulat. Cal que el govern es posi les piles i deixi de buscar excuses.

6. Ignasi BernabeuPregunta sobre la xarxa de cablejat elèctric. Aquesta qüestió l’hem portat diverses vegades al Ple, però no se soluciona malgrat les respostes del Govern Municipal. Són diversos els llocs de la ciutat on hi ha cablejat elèctric de baixa tensió a una alçada perillosa, tocant parets, finestres i vidres. Cal acabar amb això i nosaltres seguirem treballant perquè deixin d’existir.

Des de l'oposició, i treballant com a #GovernAlternatiu, continuem ferms vetllant per Mataró i els drets dels seus ciutadans i ciutadanes de la ciutat.