Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un pressupost allunyat de les necessitats de la ciutat

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Un pressupost allunyat de les necessitats de la ciutat

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana - MES, fem una valoració negativa de la proposta inicial dels pressupostos de Mataró, aprovats ahir al ple.

Per a nosaltres tota acció de govern, i els pressupostos especialment, hauria d’anar enfocada en tres grans reptes de ciutat que recull el conegut Mataró 2022.

-Lluita contra l’atur i creació d’ocupació de qualitat
-Igualtat d’oportunitats per la cohesió social i territorial
-Imatge, reconeixement i promoció de la ciutat


Ni el pressupost, ni el Pla de Mandat,  ni tampoc una gran part de les inversions que ens proposa el govern, responen suficientment a aquests tres eixos, ni transmeten tampoc cap model de ciutat.
De la mateixa manera tampoc veiem accions concretes per solventar el problema creixent de desigualtat social i territorial derivada de la crisi econòmica a la nostra ciutat.

Destaquem cinc mancances, que per nosaltres son tan imprescindibles com urgents per abordar els tres reptes comentats.

1-No hem vist al pressupost cap dotació especial als Plans Integrals de Cerdanyola ni de Rocafonda, ni cap Pla de desplegament d’agents cívics als carrers ni tampoc de la Policia de Barri
2-No es planifica l’habitatge fins a final de mandat , la qual cosa ens sembla intolerable. Com tampoc veiem reflectit, al pressupost, el compromís adquirit pel ple de garantir un 30% d’habitatge social de les noves promocions. 
3-No veiem tampoc cap partida destinada a resoldre el col·lapse d’expedients pendents pel que fa el  Departament de llicències, fet que debilitat la reactivació econòmica.
4- Més enllà del Pla a d’Impuls del Centre, que ja és insuficient en algunes de les competències, noveiem tampoc una política de promoció del comerç local del conjunt de la ciutat. Creiem doncs que cal potenciar els eixos comercials del conjunt de la ciutat. 
5- Més enllà de la millora en les condicions laboral dels treballadors de la Neteja, no entenem l’increment del cost del contracte de la neteja, que es situarà com la tercera despesa més important de la ciutat.

En resum, creiem que tota acció de govern municipal ha d’anar enfocada en aquests eixos. 
Des del grup d’Esquerra Republicana - MES, presentarem les al·legacions pertinents per avançar en aquesta línia ja esmentada.