Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La dificultat d'accés a l'habitatge no pot justificar ocupacions il·legals que alteren la convivència i el civisme

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

La dificultat d'accés a l'habitatge no pot justificar ocupacions il·legals que alteren la convivència i el civisme

Davant dels fets ocorreguts el dijous 21 de maig al vespre, on veïns i veïnes del barri de Molins, es van manifestar davant d'un local ocupat, que antigament havia estat una sucursal bancària, al carrer de Nicolau Guanyabéns, volem expressar el següent:

1. PSC de Mataró es solidaritza amb els veïns i veïnes que pateixen contínuament problemes de convivència generats per persones que ocupen il·legalment alguns immobles de la ciutat.

2. La dificultat d’accés a l’habitatge no pot ser utilitzada com a excusa ni coartada per part de ningú per a transgredir les normes de convivència i civisme.

3. El Govern Municipal, del que aquest partit forma part, treballa i seguirà treballant contra aquesta xacra amb tots els instruments que té al seu abast, tant pel que fa a competències com a marc legal aplicable.

4. Des de la Policia Local de la Ciutat, la Unitat de Convivència i Civisme (UCC), creada l’any 2017 per a la lluita contra les ocupacions indiscriminades d’habitatges i per atendre les demandes ciutadanes relacionades amb les ocupacions il·legals d’habitatges, es dedica principalment a evitar ocupacions,
 
  realitzar identificacions, assessorar als veïns i veïnes i al tractament de les dades relatives a qualsevol intervenció vinculada a les ocupacions il·legals. Concretament, des de la seva creació, la UCC ha intervingut en més de 620 ocupacions.

5. El PSC de Mataró, i els governs municipals dels que ha format part, fa temps que sostenen que aquestes ocupacions, que provoquen problemes de convivència, han de tenir un tractament global.

6. En els últims anys els diferents òrgans de Govern municipal han aprovat acords i resolucions per demanar més presència policial de Mossos, una millor coordinació entre els cossos policials per investigar activitats delictives presumptament vinculades a les ocupacions i instruccions clares sobre com actuar des de l'àmbit judicial.

7. Són necessaris també canvis legislatius que facilitin actuacions policials i judicials ràpides en aquests casos i que, d’aquesta manera, es pugui garantir la bona convivència a la nostra ciutat; alhora que es necessari destinar més recursos a l’àmbit local per tal que les administracions municipals puguin atendre una problemàtica social i econòmica cada vegada més complexa.

Mataró, 23 de maig de 2020.