Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenten les Declaracions Institucionals aprovades per la Junta de Portaveus

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Es presenten les Declaracions Institucionals aprovades per la Junta de Portaveus

L'alcade David Bote i el portaveu del Grup Municipal Socialista, Xesco Gomar, presenten les dues mocions aprobades per la Junta de Portaveus.

L'alcalde David Bote ha presentat avui la Declaració Institucional aprovada per unanimitat a la Junta de Portaveus per fer front al canvi climàtic des d'una perspectiva municipal.

Els principals acords presos són:

  1. Entendre que vivim en una situació d'excepció i com a tal declarar l'Emergència Climàtica al municipi.
  2. Incloure la situació d'emergència climàtica en totes les planificacions d'actuació com a consideració de fonament i criteri
  3. Adaptació del municipi a la crisi climàtica, com per exemple en episodis d'onades de calor, irregularitat en les precipitacions i altres possibles manifestacions.
  4. Establir un compromís per promoure sistemes de recollida eficients que garanteixin un mínim d'un 50% de recollida selectiva neta abans del 2023 i del 70% abans del 2027.
  5. Incrementar els espais verds al municipi i desenvolupar un pla d'arbrat ambiciós per combatre localment l'augment de temperatures a l'espai urbà.
  6. Fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica dels edificis municipals en funcionament, reforçant encara més les mesures en marxa per afavorir l'autoconsum d'energia elèctrica a llars, equipaments i empreses, tot elaborant un Pla de Transició Energètica Municipal.
  7. La posada en marxa, a través de la regidoria de Transició Energètica d'un programa de conscienciació adreçat a escoles, instituts, comerços, indústries i població general.

 

D'altra banda, la Junta de Portaveus ha aprovat una Declaració Institucional presentada pel Grup Municipal del PSC per a la revisió de les zones tarifàries i la millora dels serveis de transport interurbà

Creiem que Mataró, com a ciutat de la segona corona de Barcelona, pateix un greuge comparatiu respecte altres municipis pel que fa al servei de transport interurbà, i per això demanem:

  • La inclusió de Mataró a la zona tarifària 2
  • La millora del transport públic interurbà per poder absorbir l'increment de demanda derivada de l'establiment de la Zona de Baixes Emissions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.