Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple ordinari del mes de maig

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Ple ordinari del mes de maig

El passat 14 de maig va tenir lloc el ple ordinari del mes de maig a on es van aprovar, entre altres mesures, la cessió de les assignacions dels Grups Municipals per dedicar-la a despesa social relacionada amb el COVID-19

El passat dijous 14 de maig va tenir lloc el Ple ordinari del mes de Maig, que va tornar a celebrar-se de manera telemàtica, a causa de la crisi sanitària derivada del COVID-19. 
 
El Ple va començar amb un minut de silenci en record de les víctimes de la violència masclista i també en record de les persones que han  perdut la vida a conseqüència de la pandèmia que estem vivint aquests dies. 
 
Una de les mesures aprovades pel Ple de l'Ajuntament, va ser la d'aprovar l'acord assolit entre totes les forces polítiques representades al consistori de cedir el 30% de les aportacions del mes de maig a despesa social relacionada amb la situació generada arran del COVID-19.  
 
Ja en l'apartat de prec i preguntes, el regidor de Verd Urbà, José Antonio Ricis, va posar de manifest la sensibilitat del Govern Municipal per la protecció y conservació del patrimoni natural i ambiental de la ciutat.
 
En aquest sentit, i en referència a l'espai natural de les dunes a la Platja del Varador, el regidor va anunciar que s'ha treballat en un acord de custòdia del territori entre l'Ajuntament i diverses entitats per poder preservar aquest patrimoni natural. Aquest acord, va afegir, serà signat tan bon punt es torni a la normalitat. 
 
D'altra banda, la regidora de Protecció Civil, Anna Villarreal, va anunciar que ja s'està treballant en l'organització i preparació dels serveis de socorrisme i bany assistit per posar-los en disposició de la ciutadania tan bon punt sigui possible. 
 
A més, s'habilitarà una zona amb  infraestructures adaptades i hi haurà línies de vida a les platges del Varador i del Callao per facilitar l'accés a aquelles persones que tinguin dificultat per accedir-hi. 
 
Per finalitzar, la regidora Villarreal va agrair la gran tasca realitzada pels serveis municipals que treballen de forma transversal en l'eix de la convivència comunitària en el context de la crisi sanitària.
 
En un altre ordre de coses, el regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, va anunciar que el Govern Municipal garantirà en tot moment el finançament de les activitats de l'educació en el lleure que es duguin a terme a Mataró durant aquest estiu, així com el seu accés a tothom. Va enumerar algunes de les mesures preses per poder assolir aquest objectiu prioritari pel Govern: 
 
  • L'Ajuntament organitza, conjuntament amb Creu Roja, el Casalet, amb places per infants en situació de risc social.

  •  

    Finançament de part dels casals d'estiu mitjançant subvencions a les entitats organitzadores per abaratir la quota que paguen les famílies.

  •  

    La xarxa d'espais joves ofereix activitats lúdiques gratuïtes durant tots els matins del mes de juliol.

  •  

    La Piscina Municipal organitza cursets d'estiu amb preus públics bonificats per a famílies nombroses i monoparentals.

A més, va assegurar que el Govern Municipal seguirà col·laborant amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya assumint totes aquelles competències que el govern autonòmic no assumeix malgrat ser de competència seva, com és el finançament de les escoles bressol, dels patis oberts, del reforç escolar o la compra de material escolar per tal que els escolars amb menys recursos puguin seguir de manera efectiva el tercer trimestre d'aquest curs. 
 
Un altre dels temes claus en els quals està treballant l'Ajuntament aquests mesos és en la realització del nou contracte de la brossa. En aquest sentit, el regidor Xesco Gomar va assegurar que el nou contracte no només ha de donar resposta a qüestions de tipus ambiental, sinó que a més, també contribuirà a fer de Mataró una ciutat més salubre i millor preparada davant situacions com la que estem vivint. 
 
Per finalitzar, la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, va assegurar que el Govern Municipal farà tot el que estigui a les seves mans per aconseguir la reactivació de les empreses i del comerç local. 
 
En aquest sentit, la regidora va anunciar mesures concretes com el fet que el cànon d'ocupació del domini públic i els drets d'ocupació dels negocis de la platja seran proporcionals a la seva efectiva ocupació en el temps. 
 
A més, la regidora Moreno es va mostrar favorable a l'adopció de mesures de reactivació comercial i de fidelització respecte al comerç local; mesures que seran estudiades en el marc del Pacte per a la Reconstrucció, amb el concurs del sector i del teixit associatiu.