Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple extraordinari de juny de 2023

Escoltar

Crònica del Ple extraordinari de juny de 2023

Últim Ple del mandat 2019-2023.

Foto: Marga Cruz
Foto: Marga Cruz

El passat dimecres 14 de juny va tenir lloc al Saló de Sessions l’últim Ple del mandat 2019-2023, un Ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació de les actes de la sessió extraordinària del 28 d’abril i l’ordinària del 4 de maig.

La sessió va començar, un cop més, amb un minut de silenci com a mostra de rebuig a la violència masclista i en record a la dona que va ser assassinada a Cornellà el cap de setmana del 10 i 11 de juny.

En ser l’últim Ple del mandat, i com ja és tradició, els regidors van aprofitar l’avinentesa per acomiadar-se. Durant els últims 4 anys, el govern l’han format el PSC Mataró (13) i En Comú Podem Mataró (2); i a l’Oposició hi ha estat Esquerra Republicana (8), Junts per Mataró (2) i Ciutadans (2).

Dels 27 regidors del consistori, 13 no formaran part del Ple del mandat 2023-2027 i per això han aprofitat per acomiadar-se.

En primer lloc ho han fet els representants del Grup Municipal de Ciutadans, Cristina Sancho i José Antonio Molero, que han estat regidors durant els últims 4 anys. Tots dos van tenir un agraïment pel Ple i van posar en valor la política municipal, i la voluntat de tots els grups de treballar pel bé de la ciutat.

Tot seguit, per part del Grup Municipal d’’ERC, es van acomiadar del Ple 6 dels 8 representants: Teresa Navarro, Ignasi Bernabeu, Soraya El Farhi, Carles Porta, Rosa Guanyabens i el portaveu i cap de grup dels republicans, Francesc Teixidó. De fet, el discurs de comiat de Teixidó va ser un dels més emotius i sentits. Va fer un repàs pel seu pas per l’Ajuntament, on ha estat regidor durant 3 mandats -un al govern (2007-2011) i dos a l’oposició (2015-2023)-, va reivindicar la feina i la tasca dels polítics, i va agrair la feina i el bon tracte a tothom amb qui ha tractat al llarg de la seva trajectòria en la política municipal. El comiat de Teixidó va acabar amb un llarg i emotiu aplaudiment.

De les files del PSC es van acomiadar 5 regidors. D’aquests, 3 ho han estat durant els últims 4 anys: María José Pérez Carrasco, que durant aquest mandat ha estat regidora adjunta a l’alcaldia; Daniel Hurtado, que ha ocupat la cartera de Joventut i Anna Villarreal, que ha estat regidora de Seguretat Pública a l’inici del mandat i d’Administració, Bon Govern i Transparència durant l’últim any i mig. Ha estat l’últim Ple de Marisa Merchán, que ha estat responsable d’Igualtat, des d’on ha capitalitzat la reivindicació pels drets del col·lectiu LGTBI durant els últims 8 anys. L’últim en prendre la paraula a les files socialistes ha estat el fins ara primer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez, que també acaba la seva experiència com a regidor després de 8 anys com a un dels pesos pesants dels governs encapçalats per David Bote. Jerez ha posat en relleu que aquest consistori ha estat “un gran grup humà i polític” i ha demanat valentia política als qui formaran part del proper Ajuntament per seguir encarant els reptes que tindrà la ciutat a tots nivells a curt, mig i llarg termini.

Un cop finalitzada la intervenció dels regidors que amb aquest Ple acabaven la seva trajectòria política a l’Ajuntament, la resta de regidors també van voler dedicar-los unes paraules per acomiadar-los. En aquest torn van intervenir el portaveu de Junts per Mataró, Alfons Canela; el portaveu d’En Comú Podem Mataró, Sergi Morales, la regidora d’ERC, Anna Salicrú, i el portaveu del PSC, Xesco Gomar. Tots quatre, especialment Gomar, van tenir unes emotives paraules per a Francesc Teixidó.

L’alcalde, David Bote, va ser l’últim en prendre la paraula. Va remarcar que ha estat un mandat marcat “pel tsunami de la Covid” i agrair que en un moment de desprestigi han estat capaços “de donar valor a la paraula dels representants i servidors i servidores públiques”. Bote va dedicar unes paraules a cadascun dels regidors i regidores que han posat el punt i final a la seva trajectòria al Consistori.

Un cop finalitzat el Ple, fotografia de família amb els 27 regidors i regidores que han format el Consistori del mandat 2019-2023.