Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Programa per a la recuperació, transformació i resiliència basada en el desenvolupament sostenible

Next Mataró

Mataró Ciutat Cuidadora

HUB del coneixement per a l'autonomia i la qualitat de vida

Desplegament d’un model d’economia d’atenció a les persones a través de la innovació i la transferència de coneixement orientat a millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb major fragilitat.

Mataró aspira a convertir-se en un referent a nivell estatal en el desenvolupament de nous sistemes assistencials així com noves solucions, serveis i productes en relació a l’economia de les cures.

Funciona com una palanca de transformació territorial i de canvi cultural i econòmic cap a un nou model de salut i social de responsabilitat compartida, sota la lògica estratègica del One Health.

 

Inversió total estimada de 120 M€

Marc estratègic

Orientat a desenvolupar el quart pilar de l’Estat del Benestar, l’economia de les cures, amb l'objectiu de dissenyar i desplegar nous sistemes assistencials així com noves solucions, serveis i productes per a l’autonomia i la qualitat de vida, que incorporin elements diferencials de base tecnològica.

El projecte permet desplegar el model de Ciutat Cuidadora a Mataró i al Maresme, a partir de la col·laboració público-privada, basada en projectes centrats en persones i model de ciutat, tracció de l’ecosistema, i creació de coneixement, investigació i innovació.

Actius territorials

Lideren conjuntament el projecte l’Ajuntament de Mataró, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme (parc universitari i tecnològic, depenent de l’Ajuntament de Mataró, amb una càtedra en Envelliment i Qualitat de Vida), el Consorci Sanitari del Maresme (gestor de l’Hospital de Mataró, amb una àrea d’influència de més de 300.000 persones), la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena (especialitzada en serveis de salut i benestar de base comunitària) i la Fundació Privada El Maresme (integració social i atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, que presta servei a més de 2.000 persones de la comarca).

Elements clau

Administració, universitat, empresa i centres sociosanitaris treballant en xarxa per al desenvolupament de l’economia de les cures i la millora de la qualitat de vida, mitjançant la transformació dels models de relació, centrant-se en la persona de manera integral.

Hub de col·laboració público-privada
basada en projectes, innovació i model de ciutat

Projecte escalable a nivell europeu i centrat en la persona: autonomia, fragilitat i qualitat de vida.

Creació d’espais de referència, nous models i serveis assistencials i nous models d’estructura urbana.

Orientació a la transformació digital del sistema d’atenció i a la integració salut-social.

Col·laboració publicoprivada

Basat en un ecosistema madur d’agents público-privats en l’àmbit i una cadena de valor de l’atenció sociosanitària i millora de la qualitat de vida, del que disposa la ciutat i la comarca, amb potencial de desenvolupament d’un hub de coneixement.

Amb caràcter open innovation, constitueix un marc de col·laboració público-privada, recolzant la incorporació i integració d’empreses i la coordinació de nivells administratius, potenciant la connectivitat i la integració de tots els agents del sistema en un model de quàdruple hèlix.

Àmbits temàtics i infraestructures diferencials