Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Programa per a la recuperació, transformació i resiliència basada en el desenvolupament sostenible

Next Mataró

Projectes NextMataró

Els projectes NextMataró estan alineats amb les prioritats del Next Generation, el Plan de recuperación, transformación y resiliencia i l’estratègia Next Generation Catalonia

L’economia circular, la transició ecològica, l’autonomia i la qualitat de vida i la formació continuada i professional són els quatre pilars de transformació que els regeixen. Es complementen amb la digitalització i la transformació urbana com a ítems a incorporar en els diferents projectes de manera transversal.

L’objectiu últim dels projectes NextMataró és el de promoure les transformacions necessàries per a assolir un creixement inclusiu, just i sostenible a llarg termini conformant una proposta local al repte global al qual ens enfrontem.

Tots ells compleixen els objectius següents:

  • Canvi dels models de producció i consum a partir de la transició ecològica, la revolució digital i la innovació.

  • Generació d’ocupació de qualitat i millora de la resiliència econòmica i social. Impacte econòmic visible i efecte tractor.

  • Avenç cap a una ciutat amb una economia i societat climàticament neutres, sostenibles i circulars.

Els projectes NextMataró inclouen un conjunt d’inversions promogudes amb altres institucions públiques i en col·laboració amb el sector privat, alineades amb el Pla de mandat 2019-2023, l’Agenda 2030 i diferents estratègies nacionals i regionals.

Tot plegat amb el propòsit de fer de Mataró una ciutat metropolitana justa, pròspera i generadora d’oportunitats on hi imperen prioritats com la transformació del model productiu, la generació d’ocupació, no deixar ningú enrere i esdevenir una ciutat resilient, amb capacitat d’adaptació als canvis.

Projecte - Mataró Circular

Projecte - Mataró Circular

Veure'n més

Mataró Urban Resilience Loops

Mataró Urban Resilience Loops

Veure'n més

Mataró Ciutat Cuidadora

Mataró Ciutat Cuidadora

Veure'n més

Mataró Ciutat del Coneixement

Mataró Ciutat del Coneixement

Veure'n més