Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El SOM programa més d’una vintena de tallers virtuals ‘Anem per Feina’ per a novembre i desembre

Escoltar

El SOM programa més d’una vintena de tallers virtuals ‘Anem per Feina’ per a novembre i desembre

La finalitat d’aquestes càpsules és oferir recursos a les persones que estan en recerca activa de feina o en procés d'orientació professional.

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ha programat per als mesos de novembre i desembre més d’una vintena de tallers “Anem per feina”. Es tracta de càpsules formatives virtuals grupals que el SOM programa cada mes i que des del juny se celebren en format virtual. Tenen per objectiu oferir recursos per al desenvolupament professional a les persones que estan en recerca activa de feina o en procés d’orientació professional.

Les activitats previstes aborden temàtiques com el desenvolupament de competències transversals, recerca de feina (eines, metodologia, planificació, etc.), com treballar a l’Ajuntament de Mataró, com optimitzar l’ús de les xarxes socials en la recerca activa de feina o com millorar la gestió emocional durant la cerca d’ocupació.

Per a aquest mes de novembre s’han previst aquests tallers:

-Optimising – l’optimisme actiu (9 de novembre): Pautes per desenvolupar l’optimisme com a eina per gestionar els moments difícils de la vida.

-La importància del teu currículum (10 de novembre): Quins són els errors més comuns amb què es troba la persona de RRHH que ha de seleccionar-nos?

-Mostrar el teu talent per diferenciar-te de les altres candidatures (11 i 12 de novembre): Tècniques per marcar la diferència, cridar l’atenció de l’entrevistador i aconseguir provocar les circumstàncies idònies per realitzar més entrevistes de feina.

-Entrena’t per a l’entrevista de feina (13 de novembre): Càpsula per aprendre els secrets per superar amb èxit una entrevista de feina.

-Com superar una dinàmica de grup amb èxit (16 de novembre): Taller per conèixer la dinàmica de grup com a eina de selecció, saber quan s’utilitza i desenvolupar les competències necessàries per superar amb èxit aquesta tècnica de selecció.

-Practica la venda de tu mateix amb l’Elevator Pitch (17 i 18 de novembre): Activitat per incorporar l’Elevator Pitch al al currículum, estructurant una presentació breu de la trajectòria professional, treballant l’objectiu de l’aspirant i identificant punts de valor, per aconseguir fer la candidatura més atractiva i captar l’atenció dels seleccionadors.

-Com fer un currículum (19 de novembre): Sessió per aprendre quins aspectes han de sortir al CV, i com fer-lo clar i entenedor per augmentar les probabilitats d’èxit.  

-On trobo feina? (20 de novembre): Taller on es mostraran els canals existents per fer recerca activa de feina i identificar quins són els més adequats a l’objectiu professional de l’aspirant.

-Planifica’t per trobar feina! (23 de novembre): Activitat per establir objectius, definir un pla d’acció i seleccionar els recursos més adients per tenir èxit en la recerca de feina.

-Utilitza el teu smartphone en la recerca de feina (24 i 26 de novembre): Càpsula per aprendre a millorar els resultats dels processos de recerca de feina mitjançant la utilització d’aplicacions mòbils per cercar informació, presentació de candidatures, i mostrar els perfils de l’usuari de formes diferents.

-Com fa el proces de selecció l’empresa Sorli (24 de novembre): Sessió on el personal de Recursos Humans de l’empresa SORLI explicarà quins son els perfils més demandats i com gestionen els processos de selecció.

-Introducció a la contractació laboral (25 de novembre): Activitat per analitzar els aspectes bàsics que han d’aparèixer en un contracte de treball i la importància de revisar-lo abans de signar-lo.

-Coneix els processos selectius de l’Ajuntament de Mataró (27 de novembre): Sessió per conèixer l’oferta d’ocupació i el funcionament dels processos selectius que porta a terme l’Ajuntament de Mataró.

-Linkedin: crea la teva xarxa de contactes professional (30 de novembre): Taller per conèixer els avantatges que ofereix Linkedin com a xarxa social per establir relacions amb altres professionals o empreses.

 

Mataró tanca l'octubre amb una taxa d'atur del 16,1 %

El mes d'octubre ha finalitzat amb 10.043 persones desocupades registrades, segons dades facilitades per l’Observatori del Mercat de Treball de Mataró. Són 66 desocupats menys que els que hi havia al setembre (- 0,7 % en termes relatius) però, respecte abans de l'inici de la crisi de la COVID-19 (mes de febrer), el nombre de desocupats ha crescut en 1.389 (un + 16,1 % en termes relatius).

Octubre és un mes on tradicionalment es registra un increment de l'atur registrat, però aquest any ha estat una excepció. Caldria remuntar-se a l'any 2007 per trobar un altre mes d'octubre en que es reduís l'atur registrat a Mataró.

En la comparativa respecte el mateix mes de l'any anterior, l'augment de desocupats a Mataró és de 1.384 persones, un increment d'un + 16 % en termes relatius. El Maresme, la província de Barcelona, Catalunya i Espanya registren un ritme de creixement interanual de l'atur registrat més elevat que a Mataró. Al Maresme l'atur va créixer un + 20,6 % interanual, a la província de Barcelona un + 23,9 %, a Catalunya un + 25,1 % i a Espanya un + 20,4 %.

Pel que fa a la taxa d’atur registral, aquesta queda situada en el 16,1 %, 1 dècima inferior a la del mes de setembre, i 2,2 punts superior a la taxa d'octubre de 2019. Mataró, darrera de Manresa, és el segon municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada.