Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 46 persones en situació d’atur

Escoltar

L’Ajuntament contracta 46 persones en situació d’atur

Els contractes estan subvencionats pel programa Millora de l’Ocupabilitat 2019 de la Diputació de Barcelona, que té entre els seus objectius donar suport a actuacions orientades a millorar l’ocupació de les persones aturades i, preferentment, d’aquelles que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, aquest dilluns ha donat la benvinguda a les 46 persones contractades per l’Ajuntament per desenvolupar treballs d’interès públic i de caràcter social. Les contractacions han estat realitzades en el marc de les dues primeres edicions dels programes complementaris de Millora de l’Ocupabilitat 2019-2020 subvencionats per la Diputació de Barcelona. Aquest programa té entre els seus objectius donar suport a actuacions orientades a millorar l’ocupació de les persones aturades i, preferentment, d’aquelles que formen part de col·lectius en risc d’exclusió social.

 

Procés de selecció i perfils professionals

En el procés de selecció per als diferents llocs de treball hi han participat 197 persones  candidates, tot i que s’ha contactat amb 553. Les persones han estat derivades des de l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya i reunien el requisit d’estar inscrites en les oficines del SOC en situació d’atur (DONO).

Les persones contractades es distribueixen en els següents perfils professionals: peó, oficial/a 2a de paleta, oficial/a 2a de pintura, oficial/a 2a de lampisteria, oficial 2a de jardineria, oficial/a 2a de mecànica, auxiliar de serveis, auxiliar administratiu/iva, informador/a cívic/a (OFIAC), informador/a turístic/a, tècnic/a de salut, tècnic de serveis a les persones, tècnic d’ocupació, tècnic/a d’innovació social, tècnic/a de cultura, tècnic/a de territori, tècnic/a de recursos humans i integrador/a social.

Desenvoluparan la seva experiència laboral des de l’1 de juliol. L’Ajuntament de Mataró els ha ofert contractes de 6 mesos en la major part dels casos, 12 mesos en altres casos i 3 mesos en casos molt concrets lligats a feines d’estiu, i amb jornades laborals que oscil·len entre el 70% i el 100% de la jornada completa. La finalitat del seu treball és la realització de treballs d’interès públic i de caràcter social. El salari a percebre per les persones beneficiàries d’aquest programa és el que marca el conveni de l’Ajuntament de Mataró per a les corresponents categories.