Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mesures d'urgència econòmiques

Escoltar

Mesures d'urgència econòmiques

1. Impulsar el comerç i la restauració: activar els locals buits amb una estratègia estable i també amb campanyes de dinamització temporals; determinar una campanya temporal durant el 2n semestre de 2020 de facilitació de l’aparcament ; revisar el context comercial dels diferents eixos de la ciutat i dissenyar plans de dinamització específics; una campanya de difusió i promoció del comerç local per a posar-lo en valor entre la ciutadania; accelerar el Pla d’Impuls al Centre (PIC); facilitar la digitalització del sector; crear una aplicació (APP) per a la millora de la seguretat; la integració o representació més diversificada dels eixos comercials de la ciutat a la taula transversal i altres fòrums de participació sobre la gestió del comerç local.


2. Activar el turisme i la cultura: crear una campanya turística que promocioni el turisme de proximitat a Mataró en el context actual i mantenir el concepte estratègic “Mataró Connecta” adaptant-lo a la nova realitat.


3. Mesures vinculades a la digitalització: línia d’ajuts per a facilitar la digitalització de l’activitat econòmica i mapificació de l’escletxa digital de la ciutat.


4. Potenciar l’activitat econòmica i l’ocupació: bonificacions per a la contractació; augmentar temporalment els recursos humans en el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i en el de Llicències per accelerar l’accés per part de la ciutadania als recursos ocupacionals i agilitzar les tramitacions d’inici d’activitat; desplegar en una primera fase el nou programa Reinventa’t promogut per TecnoCampus, adreçat a les empreses que requereixin d’un acompanyament per a la seva reorientació empresarial.


5. Mesures transversals: reclamar ajudes a d’altres administracions; continuar amb l’adaptació dels equipaments municipals vinculats a l’atenció de l’activitat empresarial per garantir l’atenció amb les màximes garanties de prevenció; visibilitzar iniciatives solidàries d’empreses i entitats locals arran de la Covid-19.

 

Sessions sectoritzades del programa “reinventa’t del TCM

Programa d’acompanyament a pimes i microempreses en el  procés de transformació i canvi per fer front a aquests entorns cada vegada més exigents i en continu canvi. El programa Reinventa´t ajuda a identificar elements clau de transformació i acompanyar a les empreses en el seu  procés de canvi. Alhora també dona suport a la revisió del model en aquelles empreses en traspàs o que deriven d’un projecte de reempresa per alinear-les amb els reptes de futur.