Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei d’Orientació i Acompanyament a les famílies (SOAF)

Escoltar

Servei d’Orientació i Acompanyament a les famílies (SOAF)

Què és el SOAF?

És un servei d'orientació i acompanyament integral a les famílies per millorar-ne el benestar personal, familiar i social. El servei està enfocat des d'una perspectiva preventiva: detecta i reforça les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals.

El SOAF és un espai per parlar amb calma i confiança de les relacions familiars. La quotidianitat i l'educació dels fills i filles, que sovint, generen molts interrogants i preguntes. El SOAF ens pot orientar i ajudar a trobar respostes.

 

Què oferim des del SOAF?

  • Orientem sobre qüestions relacionades amb l'educació dels fills i filles segons les diferents etapes del creixement dels infants (com potenciar l'autoestima, posar límits, donar autonomia, inculcar hàbits saludables, fomentar valors, gestionar conflictes, noves tecnologies, etc.).
  • Donem suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb intervenció terapèutica (situacions de desorientació o dificultats en l'educació de fills i filles, fracàs o absentisme escolar, sobrecàrrega familiar, problemes de convivència, conflictes amb fills i filles adolescents, conflictes de parella, separació divorci, situacions de dol, etc.).
  • Promovem la participació activa en la comunitat, amb activitats i trobades comunitàries. I fomentem les relacions intrafamiliars i intergeneracionals per tal de trencar la soledat i l'aïllament no desitjats.
  • Orientem, acompanyem i connectem amb la xarxa de serveis i recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada família. És un servei que complementa els serveis socials.

 

A qui està dirigit el SOAF?

És un servei de caràcter universal dirigit a totes les famílies de la ciutat de Mataró.

 

Com s’hi pot accedir?

Ens podeu trobar al Carrer Sant Pelegrí 3, dins l’edifici de la Fundació Hospital.

L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9h a 14h i els dimarts i dijous de 9h a 14h i de 15h a 19:30h

Podeu trucar al telèfon: 610 87 85 65

O bé enviar un correu electrònic a: soaf@ajmataro.cat o cmuntanya@ajmataro.cat

Arxius adjunts