Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acollida

Escoltar

Acollida

Mataró és una ciutat d’acollida de persones vingudes d'arreu, amb diferents coneixements, llengües, cultures i religions. 

Si heu vingut a viure a Mataró i us heu empadronat sou ciutadans i ciutadanes de la ciutat. Mitjançant el nostre programa d’acollida us podem informar dels serveis i equipaments que estan a disposició de tota la ciutadania.

L’educació, la sanitat, la cultura, l’oci, el medi ambient, el transport i les comunicacions, el comerç i l’esport, entre d’altres, són aspectes fonamentals de la ciutat.

Aquests són els recursos que teniu a la vostra disposició en el programa d’acollida:

  • Guia d’acollida amb els recursos de ciutat: guia perquè coneguis millor els serveis i els equipaments que disposa Mataró. És una guia especialment pensada per facilitar l’arribada a les persones provinents d’altres municipis, d’altres comunitats autònomes o d’altres països.
  • Servei de primera acollida: conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels nous ciutadans. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.
  • Mediació intercultural: és una eina que permet, en l’àmbit dels serveis públics, facilitar els processos d’integració de les persones nouvingudes mitjançant la traducció lingüística i de codis culturals i l’assessorament als i les professionals que hi treballen i als usuaris/àries que s’hi adrecen.
  • Informació sobre l'oferta de cursos de català i castellà que es  porten a terme des de les administracions o diverses entitats ciutadanes.

Us donem la benvinguda a Mataró!


Contacte: 

Centre Cívic Pla d’en Boet
(equipament accessible)

Adreça: carrer de Juan Sebastián Elcano, 6, 2n pis 08302 Mataró
Tel. 937582493
Correu electrònic: acollida@ajmataro.cat
Horari: (cal demanar cita prèvia)

Arxius adjunts