Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Civisme

Escoltar

Civisme

En el marc d’una societat diversa, el concepte de ciutadania és un element comú que genera un sentiment de pertinença a un col·lectiu, i en conseqüència, l’acceptació d’uns valors i normes de comportament comuns que faciliten la convivència. 

És en aquest marc que cal fomentar els valors de “cultura cívica” on existeixi un projecte comú de ciutadania, a partir de la promoció dels valors cívics i a partir de garantir l’acompliment dels deures i obligacions.

Fomentem un bon nivell de convivència i de solidaritat a la ciutat, a partir dels següents principis:

- Implicar la ciutadania en el civisme actiu i en el bon funcionament dels serveis públics i en la conservació i el respecte dels espais comuns, per a la millora de la qualitat de vida i de la convivència.

- Incentivar i reforçar les relacions interpersonals mitjançant campanyes, activitats i espais de relació, especialment els associatius, com a mitjà per fomentar una bona convivència. Promoure la resolució pactada de situacions de conflicte o de xoc d’interessos.

- Promoure el coneixement i el compliment de les ordenances que faciliten la convivència en diferents àmbits de la vida ciutadana.

Tot això a través de polítiques proactives, polítiques de ciutadania que se centrin en proporcionar a les persones recursos perquè puguin desenvolupar les seves capacitats com a ciutadans, i amb la implicació transversal dels diferents serveis municipals.

Comptem amb el Servei de Mediació Ciutadana per solucionar conflictes entre dues parts de forma dialogada.

I també comptem des de 2014 amb l'Ordenança de Civisme.