Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Justícia social i econòmica

Escoltar

Justícia social i econòmica

A través d'accions d'educació per a la ciutadania global s'intenta sensibilitzar la ciutadania sobre les desigualtats que deriven de l'actual sistema econòmic i social i s'informa d'alternatives d'economia social i solidària que mantinguin la cohesió social i puguin satisfer les necessitats bàsiques de les persones, posant al centre els valors de solidaritat, cura i cooperació.

El comerç just, la banca ètica i els principis de desenvolupament sostenible en són exemples. 

 

 

Comerç Just i Banca Ètica

Mataró és un referent en la promoció de comerç just i banca ètica.  En aquest sentit, l’any 1997 es va adjudicar a l'entitat Fundació Privada Grup Tercer Món l’ús emblemàtic de l'equipament “La Peixateria” per la posta en marxa del Centre de Cooperació i la Solidaritat “La Peixateria” i la Botiga Solidària. També va ser una de les primeres institucions públiques que va obrir un compte l’any 2007 a la banca ètica a través de Triodos Bank.
 

Xarxa Cafè Ciutat

L’any 2008, Mataró s’adhereix al projecte Xarxa Cafè Ciutat, en col·laboració a la Diputació de Barcelona i la Fundació Privada Grup tercer Món Mataró. A través del qual es disposa de la marca de comerç just "Cafè Mataró". 
El "Cafè Mataró" prové del municipi de Las Margaritas, a l'estat mexicà de Chiapas. Aquest producte està elaborat per Mujeres de Unión de la Selva (MUSA) que conreen un cafè 100% natural, de cultiu biològic, d'aromes suaus i delicats. L'objectiu d'aquest projecte és sensibilitzar la població sobre el Comerç Just i treballar en xarxa amb d'altres associacions per aconseguir un consum responsable i solidari. Els productes de Comerç Just prefinancen la producció i asseguren als camperols un preu just i estable per sobre de les fluctuacions del mercat.
Per més informació: https://lacoordi.cat/cafe-ciutat/
tríptic Café Ciutat I.png
 
tríptic café ciutat II.png

 

 

Desenvolupament Sostenible

El 25 de setembre de 2015 l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Es tracta d'un full de ruta, representada per 17 objectius, a assolir de manera global fins a l'any 2030 i amb l'objectiu comú d'abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles.

65909684-f63e-4d25-bba2-e9f3fd63e4f8.jpeg

L'Ajuntament de Mataró està compromès a contribuir en aquests assoliments mitjançant diferents actuacions tant per alinear les polítiques municipals amb els ODS, com per implicar la ciutadania en el seu desplegament. Totes aquestes actuacions es poden consultar en l'apartat web www.mataro.cat/ods. Les accions que duu a terme Mataró vinculades a assolir els ODS de manera global estan reflectides en el Pla Director de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament (2018-2022).

 

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts