Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vehicles i transports

Escoltar

Vehicles i transports

- Quantes persones poden circular en un vehicle privat?

Com a norma general, els desplaçaments en vehicle privat es faran sempre individualment.

En vehicles particulars de fins a 9 places (turismes), hi poden anar un màxim de 2 persones si el conductor acompanya una persona que resideix al seu mateix domicili o desenvolupen la seva activitat al mateix centre de treball. S’ha establert que, com a màxim, anirà una persona per cada fila de seients, amb la màxima distància possible entre els ocupants.

També i excepcionalment hi podrà anar més d’una persona, quan sigui imprescindible per acompanyar a persones amb discapacitat, menors, majors o per altra causa justificada; sempre i quan la persona acompanyada no pugui conduir per les seves condicions particulars. Els ocupants del vehicle, a més, hauran de guardar la major distància de separació possible.

Els desplaçaments en vehicle de dues rodes (motocicleta, ciclomotor, bicicleta, patinet, etc) es faran sempre individualment.

En tot cas, els desplaçaments en vehicle només són possibles per a les causes permeses (treball, atenció mèdica, compra d’aliments i béns bàsics, retorn al domicili, cura de persones, etc.).

 

- I dins de taxis i VTC?

Sempre individualment (conductor i passatger), excepte si s’acompanya a una persona discapacitada, menor o gran sense autonomia, i guardant la màxima distància de seguretat.

 

- Està limitat el nombre de persones dins de vehicles professionals o d’empresa?

En el transport de mercaderies per carretera està expressament permès que vagin dues persones a la cabina del vehicle quan sigui necessari per raó del tipus de transport.

No obstant això, es recomana que l’ocupació sigui la mínima possible, intentant que hi hagi separació entre els ocupants dels seients.

 

- Els repartidors de paqueteria poden circular lliurement per fer la seva feina?

Sí, en el marc de la seva activitat laboral.

 

- Què passa si em caduca el DNI aquests dies?

S’ha establert la pròrroga d’1 any, fins al 13 de març de 2021, de la vigència dels DNI de persones majors d’edat que caduquin des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma.

 

- I en el cas del carnet de conduir?

La vigència dels permisos i llicències de conducció que caduquin durant l’estat d’alarma quedarà automàticament prorrogada per 60 dies.

 

- Puc continuar conduint si m’ha caducat la ITV?

Sí, sempre que la ITV hagi caducat durant la vigència de l’estat d’alarma.

 

- Funciona el transport públic (bus, taxi, tren)?

* Actualitzat a 04/05/2020

Sí, però amb reduccions en la freqüència i en la capacitat dels vehicles, per limitar la circulació i aglomeració de persones.
 
A més, dins dels vehicles s’ha de guardar la màxima distància de seguretat (1,5 m) i, si és possible, es recomana l’ús d’una mascareta per cobrir-se el nas i la boca.
 
Quan sigui possible, es recomana la mobilitat a peu, en bicicleta o l’ús del vehicle privat per als desplaçaments.
 
Al Mataró Bus és obligatori l’ús de mascaretes.
 

 

- Funcionen els aparcaments públics?

Els pàrquing subterranis continuen funcionant ordinàriament.

Les zones blaves i taronges han quedat suspeses per limitar la mobilitat dels vehicles, i, per tant, no estan sotmeses ni a control horari ni a pagament.